Bezgrešni ukus slatkog: Tri zdrava, niskokalorična i raskošna slatkiša

foto: Shutterstock

Da ukusan desert ne mora biti pun šećera i nezdravih sastojaka, dokazuje novi trend sirovih slatkiša zbog kojih savest nikada ne grize.

Potrebno je samo nekoliko elemenata i zanimljivih trikova kako biste napravili savršeno zdrav, niskokaloričan i raskošan slatkiš . 

Brauni torta

300 g bademovog brašna

150 g urmi

1 kašičica ekstrakta vanile

50 g sirovog kakao praha

30 g mlevenih pečenih lešnika

prstohvat himalajske krupne soli

Glazura:

100 g agava sirupa

20 g sirovog kakao praha

2 kašike kokosovog ulja

100 g bademovih listića

Priprema: U blenderu pomešajte sve praškaste sastojke, pa dodajte ekstrakt vanile i urme. U slučaju da je teško da se smesa sjedini, najbolje je da upotrebite štapni mikser pa sve pemestite u okrugli kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.  

Zatim, sve sastojke za glazuru sem listića badema pomešajte i rastopite na laganoj vatri i prelijte preko testa. Kalup stavite u frižider na nekoliko sati, a kada se stegne, kolač izvadite iz kalupa i pospite listićima badema. O da, i beskrajno uživajte u kremastoj čokoladnoj rapsodiji ukusa.

Sirovi keksići

3 šoljice urmi

1 šoljica sušenih brusnica

1 šoljica badema

1 šoljica mlevenog kokosa

½ šoljice kakaa u prahu

2 kašičice čija semenki

50 g crne čokolade

100 g pistaća

Priprema: Sve sastojke pomešajte i sipajte u blender. Ukoliko želite da imate jednaku kompaktnu smesu, mutite duže, a ukoliko želite da ostanu komadići, mutite nekoliko sekundi. Kada je smesa gotova, razvucite je na pek papir i okruglom modlom isecite kolače. Zatim ih samo na jednom delu prelijte crnom čokoladom i pospite komadićima pistaća. Ostavite u frižideru 30 minuta, a zatim se prepustite zadovoljstvu bez griže savesti.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...