Čija puding sa plazmom

Sastojci:

100 ml slatke pavlake

200 g Plazma mlevenog keksa

100 g čija semenki

2 dl bademovog mleka

½ nara

Priprema: Čija semenke sipati u bademovo mleko pa ostaviti u frižideru najmanje 30 minuta. Zatim slatku pavlaku i mlevenu plazmu sjediniti, pa u čašu sipati šam od plazme i slatke pavlake. Preliti pudingom od čija semenki i posuti bobicama nara ili listićima badema za veću hrskavost.

(Banana kolač koji je zaludeo svet Meghan Markle)

Beli kolač

Kora:

4 jaja

4 kašike brašna

3 kašike šećera

½ kesice praška za pecivo

½ kašike ulja

Fil:

300 g Plazma mlevenog keksa

250 g šećera u prahu

2 kesice šlaga

300 ml mleka

Preliv:

200 g bele čokolade

100 g malina i borovnica

Priprema: Tri belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati tri kašike šećera i miksati dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanca, brašno, prašak za pecivo i ulje, pa laganom brzinom sve sastojke sjediniti. Smesu sipati u okrugli kalup u koji je već postavljen pek papir i peći na 180 stepeni petnaestak minuta.

Pečenu koru preliti sa 100 ml mleka i ostaviti dok potpuno ne upije. Sve sastojke za fil mutiti dok se ne dobije kremasta struktura, pa sipati preko već pripremljene kore. Preliti  topljenom belom čokoladom, a borovnice i maline iskoristiti kao dekoraciju. 

(Recept za brownie od svega 37 kalorija)

PageBreak

Čoko mus

Sastojci:

100 g šlaga

6 kašika Plazma mlevenog keksa

50 ml mleka

150 g čokoladnog sladoleda

150 g slatke pavlake

50 g malina

30 g crne čokolade

nekoliko listića nane

Priprema: Pomešati šlag i četiri kašike Plazma mlevenog keksa, pa sipati u dekor posude. Zatim čokoladni sladoled sjediniti sa mlekom i preliti preko prvog sloja. U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa dve kašike Plazma mlevenog keksa i sipati kao završnicu. Dekorisati crnom čokoladom, malinama i listićima nane za intenzivniju aromu.

Tekst: Teodora Bogdanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/