Niskokalorični sladoled sa karamelom i kikirikijem

Foto: Profimedia

Omiljenu letnju poslasticu sada možete da napravite sa jogurtom i u potpunosti uživate u neodoljivom ukusu.

Leto ne možemo da zamislimo bez sladoleda i ovog puta predlažemo da napravite jednostavnu i niskokaloričnu varijantu koja se brzo priprema.

Sladoledi su za mnoge slatki porok i mnogi od nas ne mogu tako lako da ga se odreknu. Nekada nije dovoljan samo jedan dnevno, iako je jasno da po broju kalorija može da zameni doručak ili večeru. 

Oko 100 grama sladoleda sadrži 8 posto masnoće, ima od 200 do 400 kalorija, a povećanjem udela masnoća i dodataka poput čokolade, lešnika, karamele ili šlaga povećava se njegova kalorijska vrednost.

Smrznuti jogurt je u svakom slučaju korisna i zdravija zamena, a za izradu niskokaloričnog sladoleda, radi kremoznosti, preporučujemo grčki tip jogurta.

U nastavku pročitajte kako možete da napravite kremasti sladoled od samo par sastojka u kojem možete uživati bez griže savesti. 

Sastojci za 6 sladoleda: 

3 čaše grčkog jogurta 

2 kašike mlevenog kikirikija

2 kašike iseckanih karamel bombona

6 redova čokolade

Priprema: 

Sameljite kikiriki sa 3 reda čokolade. Ostatak čokolade poslužće kao dekoracija.  Čokoladu, mleveni kikiriki i iseckane karamele sjedinjite sa jogurtom.

Smesu rasporedite u kalupe za sladoled i stavite ih u zamrzivač na četiri sata.  Otopite ostatak čokolade i malo je ohladite. Sladolede izvadite iz kalupa i umočite u istopljenu čokoladu i odmah možete dodatno da pospete sa izdrobljenim kikirikijem. 

Prilagođeno sa: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin