Bez brašna i šećera: Neodoljivi čokoladni kolač koji se ne peče

Foto: Profimedia

Našem čokoladnom oduševljenju nije bilo kraja!

Predlažemo vam da se u potpunosti prepustite zdravoj poslastici, koju pri tome možete lako i brzo da napravite i to bez povoda! Idealan je uz kafu ili šolju mleka, ali ako baš želite puno zimsko uživanje pripremite kuvano vino i užvanje može da počne.

Spremite sastojke, pribor i počnite sa pravljenjem najbržeg čokoladnog kolača. 

Sastojci za podlogu:

1 šolja sitnih zobenih pahuljica

1 šolja kokos brašna

2 kašike kokos ulja

7-10 urmi (zavisno koliko su suve)

Sastojci za krem: 

1 velika smrznuta banana

100 grama namočenih indijskih oraha

5 kašika kakao praha

1 kašika sirupa od urmi ili nekog drugog zaslađivača

Sastojci za dekoraciju:

kakao zrna

čokoladni sirup (3 kašike kokos ulja, 1 kašika sirupa od urmi, 3 kašike kakao praha)

Priprema:  Sve sastojke za podlogu stavite i sameljite dok ne nastanu lepljive mrvice. Za ovaj kolač koristite staklenu posudu s poklopcem veličine 15 x 15 centimetara i obložite ju prijanjajućom folijom i u dno utisnite smesu za podlogu. Sastojke za krem izmiksajte u blenderu, pa prelte preko podloge. Poravnajte. Kutiju poklopite i ostavite u zamrzivač preko noći ili bar na 5 sati. Pre serviranja izvadite kolač iz frižidare da se lagano opusti. Prelijte čokoladnim sirupom i ukrasite po želji.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin