Najlepša zimska poslastica: Crveno vino + topla čokolada

Foto: Profimedia

Spremni smo za čoko uživanje...

Najbolje piće za hladne, vetrovite, kišne i snežne dane! Spoj je to dva ukusa – neodoljive topline i punog ukusa vruće čokolade i punoće crnog vina. Recept je jako jednostavan i možete ga ukrasiti sa slezovim kolačićima, čokoladnim mrvicama ili kandiranim voćem.

Potrebni sastojci:

tamna čokolada

mleko (poželjno biljno, od lešnika ili badema)

smeđi šećer

crno vino po izboru

po želji možete dodati cimet

Priprema: Čokoladu rastopite u mleko. Mleko nalijete u posudu s čokoladom u razmeri 2:1 u korist mleka. Sačekajte da se čokolada posve rastopi stalno mešajući kašikom kako bi čokolada postala svilenkasta. Dodajte otprilike četvrtinu ili petinu vina u odnosu na smesu koju ste dobili i pustite da provri. Ugasite šporet, po želji zasladite sa sirupom ili šećerom. Pričekajte da se malo ohladi kako biste mogli u potpunosti uživati u ukusu ovog idealnog zimskog pića.

A post shared by Blue Dog RV (@bluedogrv) on Feb 12, 2017 at 12:01pm PST

Preuzeto sa portala: Journal 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin