Grešna jesenja poslastica: Pariski kolač koji obožavaju sve chic Francuskinje

foto: Profimedia

U pitanju je zapravo vrlo jednostavan recept, a rezultat može da parira kolačima u čuvenim poslastičarnicama.

Sve što vam treba uz ovaj bogati desert jeste šoljica kafe, dobro društvo i evergrin muzika u pozadini.

Sastojci:

580 gr mekog brašna 

6,5 dl mleka

340 gr šećera

450 gr margarina

1 jaje

1 kašika sode bikarbone

2 kesice vanil šećera

2 kašike kakakoa

100 gr čokolade

Priprema 1. deo:

Umesiti testo od 500 gr brašna, 5 dl mleka, 60 gr šećera, 150 gr maragarina, 1 jajeta i sode bikrabone. Podeliti ga u tri dela i razviti kore. Svaku koru položiti na prethodno pobrašnjen pleh. Peći oko 10 minuta na 200 stepeni i ostaviti da se ohladi.

Priprema 2. deo:

Odvojiti malo hladnog mleka od preostalih 5 dl i pomšati sa 80 gr brašna. Preostalom mleku dodati 200 gr šećera i staviti na vatru. Kada mleko počne da vri, sipati brašno, te uz stalno mešanje skuvati gust krem.

250 gr margarina penasto umititi sa 80 gr šećera. U dobro ohlađen krem umešati umućen margarin, pa smesu podeliti na dva dela. U jedan deo staviti vanil šećer u drugu kakao.

Ređati: kora, kakao krem, kora, vanil krem, kora. Blago pritisnuti. Potom otopljenu čokoladu pomešati sa margarinom i preliti kolač.

Izvor: Kuhinjareceptispecijaliteti.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...