Ništa ne govori ‘Italia!’ kao neka jela i pića. Osim umetnosti i dizajna, po čemu su Italijani prvenstveno poznati, gastronomija je sledeća izuzetno bogata grana u kojoj naprosto briljiraju.

Kao da su sva područja uživanja oni prvi otkrili i osvojili. Tako je i s pićima, posebno onim letnjim… U čast leta, Italije i tog lagodnog, lakog sunčanog osećaja donosimo vam recept italijanskog klasičnog i kultnog koktela - Aperol Spritza.

Svima omiljeni italijanski koktel ovog je leta postao pravo osveženje i jedno od najpopularnijih pića letnjih terasa kafića, barova i klubova. Osvežavajući napitak jednostavan je i za pripremu.

Dakle, nećete gubiti puno vremena na kombinaciju raznih sastojaka i vrsta pića. Za koktel vam treba neko penušavo vino, liker Aperol i soda-voda te pomorandža narezana na kriške kao dekoracija. U čašu s kockicama leda natočite oko dve petine likera, dodajte tri petine penušavog vina (šampanjca) i jedan špric sode.

Priprema: U koktel potopite pola kriške sveže pomorandže i promešajte slamkom. Niskoalkoholni liker sastavni je deo za ovaj koktel, a i po kojemu je koktel dobio i ima nastao je 1919. godine u Padovi, a proizvela su ga braća Barbieri koja su iznedrila revolucionarnu ideju aperitiva sa samo 11 posto alkohola. Njegova popularnost s godinama sve više raste zahvaljujući njegovoj svežini, bogatom ukusu i mogućnosti mešanja s velikim brojem drugih napitaka. Nakon ovih jednostavnih saveta, ništa vas ne može sprečiti da uživate u ovom italijanskom klasiku i na terasi svoga doma ili među prijateljima!

izvor: Fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/