3 ukusna vegetarijanska doručka koja će vas ZAGARANTOVANO učiniti sitim

foto: Instagram/gkstories

Delimo sa vama recepte za vrlo hranljive i ukusne obroke, koji ne sadrže meso, ali će vas i te kako zasititi.

Gledajući filmove, a i hraneći se kod mame veći deo života, nekako smo navikli da se predlozi za doručak mahom sastoje od jaja i slanine i raznih suhomesnatih proizvoda koji se jedu u kombinaciji sa sirom, salatama, jajima, hlebom, zato vam opraštamo ako zato mislite da u obroku sa neizostavnim mesom leži ključ jutarnje sreće.

Ali, nova istraživanja dovode u pitanje da li su takvi obroci najzdraviji za početak dana. Koliko god oni bili hranljivi.

Sudeći po istraživanju sa Copenhagen University u Danskoj, konzumiranje proteina iz biljaka, pogotovo graška i pasulja, zadovoljava potrebu za hranom na duži period ako se uzmu pri doručku. U prevodu: vaš struk može imati MNOGO koristi ukoliko promenite izvor proteina.

Naravno, sada ne znate šta da pripremite za doručak?

Bez brige! Sakupili smo nekoliko fantastičnih recepta za obroke bez mesa radi vašeg uživanja.

Prijatno!

Tako od crnog pasulja i slatkog krompira

Tako za doručak? Da, molim! Kombinacija slatkog krompira i crnog pasulja je bogata proteinima i vlaknima, i definitivno će vas zasititi do ručka. U sebi nemaju glutena i potpuno su vegetarijanski obrok koji se može služiti i kao doručak, ručak ili večera.

Sastojci:

-4 šolje slatkog krompira isečenih u kockice

-2-3 kašičice maslinovog ulja

- 1 mali praziluk, fino iseckan

- 2 bela luka, zgnječena

- 1/2 kašičice soli

- 1/4 kašičice bibera

- 1 šolja preprženog crnog pasulja

- 1 ili 2 kašičice kokosovog ulja

- 8 kukuruznih tortilja

- Korijander

- Sir (može i vegetarijanski)

Priprema: U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje i slatki krompir. Stavite poklopac i kuvajte na srednjoj vatri 5-7 minuta, povremeno promešajte. Dodajte praziluk, beli luk so i biber. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri još 7-8 minuta, ili dok slatki krompir ne bude dobro kuvan. U drugi tiganj na srednjoj vatri sipajte kašičicu kokosovog ulja i 2-3 tortilje. Tortilje zasebno zagrejte sa obe strane po 1-2 minuta. Izvadite ih iz tiganja i stavite na salvete da bi pokupili višak ulja. Uradite to sa svakom tortiljom. Svaku tortilju napunite sa dve kašičice crnog pasulja i isto toliko mešavine slatkog krompira i luka. Preko svega dodajte korijander i sir i uživajte!

Naredni recept pogledajte na sledećoj stranici... 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 3 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...