Naravno smo svesni da čokolada, jaja, maslac i šećer nisu niti dijetalni, niti naročito zdrav izbor, ali napravljeni u kućnoj varijanti, bez konzervansa, aditiva i brašna i te kako su dobra zamena za kupovne čokoladne kolače ili bilo koje slatkiše od omiljene nam čokolade.

Od ove torte možete očekivati pun čokoladni ukus, sa pride omamljivim mirisom kafe u pozadini. 

Sastojci

200 grama maslaca, plus oko 10 grama za podmazivanje kalupa

200 grama crne čokolade sa 70% kakaoa

1 kašika kafe (po izboru, ukoliko niste ljubitelj kafe, jednostavno je preakočite)

6 jaja

200 grama šećera

70 grama kakakoa u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na temperaturi od 160ºC, dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice premažite maslacem. Čokoladu i maslac otopite na pari, pa ih ostavite da se ohlade.

Za to vreme odvojite belance od žumanca. Od belanaca umutite sneg, a žumanca umutite sa šećerom dok ne postanu svetlo žute boje. Potom kakao prosejte u žumanca i promešajte, pa im polako dodajte rastopljenu čokoladu i maslac. Kada smesu promešate prvo joj dodajte jednu kašiku snega od belanaca, te ponovo promešajte kako biste je razredili, a onda polako nastavite dodavati ostatak snega. Umešajte ga laganim pokretima kako smesa ne bi izgubila volumen. Smesu zatim prelijte u kalup i pecite oko 45 minuta do sat vremena. Znate da je torta gotova kada čačkalica koju zabodete u sredinu napolje izađe suva. Tortu poslužite uz sveže voće, šlag ili sladoled od vanile. 

Izvor: prstohvatsoli.com

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/