Ovo je jedno veoma delikatno jelo, savršenog spoja arome limuna i putera. Vremenom sam shvatila da su paste sa nekoliko sastojaka, najukusnije. Koliko god volela kompleksna jela, puna začina i aroma, ponekad mi je potrebno da resetujem čulo ukusa nečim jednostavnim.

Delikatna, aromatična, lagana. Za final touch – malo rendanog pekorina i listići svežeg bosiljka, tek koliko da joj pojačate karakter. Uživajte u jednoj pravoj prolećnoj pasti!

Sastojci:

za 2 – 3 osobe

250 g paste

100 g putera

kašičica rendane korice limuna

50 ml soka od limuna

so, biber, sveži bosiljak, pekorino sir

Priprema: Skuvajte pastu u dosta provrele, slane vode, ali ostavite da bude malo tvrđa jer ćete kuvanje dovršiti u sosu. Za to vreme, u dublji tiganj stavite puter, koricu i sok od limuna pa pustite sa se puter otopi na srednjoj temperaturi. Pastu ocedite, ali sačuvajte šolju tečnosti u kojoj se kuvala. Dodajte je u tiganj, sa pola šolje tečnosti, posolite i pobiberite po ukusu i krčkajte lagano dok ne bude skroz gotova. Dolivajte tečnost po potrebi. Pastu odmah servirajte u tanjire, pospite listićima pekorina i dekorišite listićima bosiljka.

Tekst: Ana V. Đurđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija