Slatke prženice sa kajsijama

foto: Ana V. Đuređević

Složićete se sa nama da je doručak u krevetu danas čist luksuz. Ali, luksuz koji sebi možemo da priuštimo barem nedeljom.

Pomislite samo kako vam mirisi hleba i sveže skuvane kafe golicaju čulo mirisa dok se lagano razbuđujete…

Slatke prženice fino puteraste i mekane ili French toast savršen su način da započnete dan i zadovoljite svoje hedonističko čulo.

Potrebno je samo malo sezonskog voće i postaju doručak kakav se pamti. I savršena energija za nedeljno lutanje gradom.

Vreme je za odmor, hajde da stavimo dijetu na pauzu.

 

Slatke prženice sa kajsijama (za 4 osobe)

Sastojci:

7 – 8 kajsija

1 kašika smeđeg šećera

sok od polovine manjeg limuna

50 g putera

8 komada tost hleba

3 jajeta

80 ml mleka

1 kašika smeđeg šećera

krupno mleveni bademi, za posipanje

sveže borovnice

med

Priprema: U tiganj sipajte malo ulja i stavite puter, uključite ringlu na srednju temperaturu da se puter otopi. Kajsije isecite na kriške pa ih ubacite u zagrejani puter, pospite šećerom i sokom od limuna pa sotirajte oko 3 – 4 minuta ili dok ne omekšaju, ali pazite da se ne raspadnu. Ostavite sa strane. Žicom umutite jaja, mleko i šećer. U tiganju zagrejte ulje sa komadićem putera. Tost hleb isecite po dijagonali kako biste dobili trouglove. Svaki trougao umočite u smesu sa jajima pa pržite na srednjoj temperaturi dok sa obe strane ne dobije zlatnu boju. Ulje i puter dodajte u tiganj po potrebi. Prženice vadite na tacnu ubrusom da se ocede od viška masnoće. Služite ih tople uz kajsije, sveže borovnice, mlevene bademe i med.

Tekst: Ana V. Đurđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...