Kada sam bila mala obožavala sam da mešam crvenu i plavu temperu i da gledam šta će se desiti. Ako bih dodala malo više plave, ljubičasta boja koju bih dobila bi poprimila hladniji ton, a sa malo više crvene, rezultat bi bila boja bliža smeđoj gami.

Ipak, svi ti valeri su potpadali pod jednu boju – ljubičastu. Moja opčinjenost ljubičastom nije prestala ni danas, naročito, kada je u pitanju kombinovanje boja prilikom šminkanja. Ako bi trebalo da predložim univerzalnu make up boju, to bi definitivno bila ljubičasta:

- Kada se nanese na obraze, daje efekat one zimske svežine i izuzetno lepo izgleda, pogotovo na svetlom tenu. Novi Artdeco proizvod iz Glam Vintage kolekcije koji se može koristiti kao senka za oči, ali i kao hajlajter na obrazima, je idealan za postizanje tog efekta. Prilikom nanošenja budite pažljivi i izbegavajte regije sa bubuljicama ili ožiljcima od njih, jer će ih ljubičasta samo naglasiti.

- Ako se bojite da nosite crveni karmin, a roze vam je previše mladalački, ljubičasta je idealno prelazno rešenje. Pošto sadrži dosta plavičastih tonova, ova boja ističe i plave tonove iz vaših zuba i na taj način oni izgledaju belji. Proziran, ali izuzetno efektan ruž je YSL Volupté Sheer Candy u nijansi N° 8 Iced Plum.

- Kada se umorite od neutralnih, smeđih tonova na kapcima i poželite „boju“, ljubičasta je najzahvalnija za eksperimentisanje. Uz nju svetle oči dolaze da izražaja, a iz smeđih izvlači zeleni ton. Crvenkasti ton se javlja kao kontrast hladnoj boji oka (plavoj ili zelenoj) i tako čini da se ona prosto istakne, a plavičasti naglašava plavu boju beonjača. Idealna kombinacija! Efekat bi bilo dobro zapečatiti nekom ljubičastom maskarom poput Outrageous volume iz Sephora kolekcije Hard beauty.

Što se mene tiče, sasvim dovoljno argumenata koji potvrđuju da dva minusa, preveštačka plava i preagresivna crvena, mogu dati jedan odličan plus – svemoguću ljubičastu.

Priredila: Branislava Kostić

Kada ste poslednji put priredili zabavu? Angažujte se, te ove zime vi budite pokretač dobrog raspoloženja i priredite okupljanje za pamćenje!