Praznici su nas opustili, ali to što nam oversize džemperi pomažu da sakrijemo nove slojeve na bokovima ne znači da treba mirno čekati proleće za početak brige o liniji. Potrebni su nam: savršena linija, vretenasti mišići i zategnuto i jedro telo – bez celulita! Što pre počnete, pre ćete videti rezultat!

Čišćenje i piling

Pre nego što se upustite u skidanje naslaga celulita nekim već proverenim ili novim revolucionarnim metodama i preparatima, neophodna vam je priprema. Naš izbor su aromaterapijske masaže koje opuštaju dušu, a kako eterična ulja inače imaju detoksikujuće i antiseptično dejstvo, one usput čiste kožu tela i podižu joj tonus (Thai Spa, Belville, Đorđa Stanojevića 9v, Novi Beograd). A da biste kožu pripremili za apsorbovanje anticelulit preparata, tačnije da bi ona odgovarajuće reagovala na tretman koji ste joj namenili, neophodan je temeljan i dubinski piling. Jednom do dva puta nedeljno trebalo bi da bude dovoljno, ali izbegavajte agresivne preparate, grube rukavice i četke.

Uvek su bolji nežni eksfolijatori na bazi voćnih kiselina, etarskih ulja cimeta i pomorandže. Ako želite da vaš piling utiče na celulit i brže sagorevanje masnih naslaga, birajte one koji sadrže kofein, kakao, ulje bršljena, ananas. Nakon pilinga koža je „ispeglana”, s nje je skinut sloj izumrlih ćelija i ona je tek tada potpuno spremna za sprave i kremice koji podstiču zatezanje, podizanje tonusa i topljenje masnih naslaga. Telo će voleti i hranljivu masku koja koži obezbeđuje dovoljno kiseonika, najbolje su one s belom glinom, eteričnim uljem limuna, pomorandže ili bergamota. Ti sastojci pospešuju limfnu drenažu i koži daju lepšu boju i teksturu.

Anticelulit

Novih, čudotvornih saveta za vitku liniju i mišićni tonus zahvaljujući kojem obožavate svoj odraz u ogledalu – nema. Svakako izbegavajte drastične dijete, narušiće vam zdravlje, izvući energiju iz organizma, a koža će vam posiveti i postati beživotna. Radije samo malo korigujte ishranu, ako želite ravan stomak i uzan struk izbacite ugljene hidrate i istežite se svakog jutra. I krećite se. Što više i što brže.

E sad – celulit. O njemu već sve znamo, pokušali smo različite stvari i tretmane, ali se on uporno vraća, i to uvek na one delove koje bismo voleli da su nam ravni i zategnuti do savršenstva. Univerzalnog rešenja nema, mada sada ima tretmana i aparata koji zaista rade posao, a njihova upotreba više nije dostupna samo na stranicama strane štampe i po basnoslovnim cenama. I sami smo testirali i isprobavali različite preparate i metode i naš izbor su, osim proverenog LPG tretmana, tu su još neke opcije.

Pre svega: VelaSmooth aparat koji topi mast i zateže kožu. Objedinjujući više različitih metoda u jednom aparatu, ovo malo tehnološko čudo radi na bazi revolucionarne patentirane elōs tehnologije, koja koristi radiofrekventnu (električnu) energiju, infracrveno svetlo, mehaničku masažu i vakuum. Vakuum plus rotirajuće elektrode snažno masiraju kožu i ciljano je izlažu istovremenom dejstvu infracrvenih i radiotalasa. Ova masaža podstiče cirkulaciju i drenažu. U toku tretmana koristi se i gel sa kofeinom i L-karnitinom, aktivnim supstancama koje uz ovakvo masažno dejstvo lakše prodiru u kožu i pospešuju lipolizu (topljenje masnih naslaga). Infracrvena svetlost laserskog tipa greje potkožno tkivo i pokreće metabolizam masnih ćelija, i istovremeno povećava elastičnost kože podstičući regenerisanje kolagena. I na kraju, radiofrekventne struje, zapravo bipolarni radiotalasi, aktiviraju metabolizam masnih ćelija, koje lagano nestaju, a istovremeno stimulišu fibroblaste na produkciju novih kolagenih vlakana, što dovodi do zatezanja kože. Rezultati – smanjenje masnih naslaga i bolji tonus kože bez celulita – zaista su iznenađujuće dobri. Tretman traje 45 do 60 minuta i radi se dva do tri puta nedeljno, u seriji od šest do deset terapija u nizu. Liči na toplu i opuštajuću duboku masažu, a posle šest seansi telo izgleda potpuno drugačije.

Dijeta

Da biste pomogli telu da se brže reši celulita i masnih naslaga, dobro bi bilo da korigujete ishranu. Ne paničite, nije reč o nekom drastičnom režimu. Dovoljno je da se odreknete kafe, slatkiša i grickalica i da se naviknete da pijete ogromne količine tečnosti. Kažu da čaj od peršuna čini čuda. Nije baš superukusan, ali nije ni loš – liči na neku razređenu i ohlađenu supicu, a preporučena doza je dve i po litre dnevno. U prokuvanu vodu (2,5 l) koju ste skinuli sa šporeta ubacite nekoliko vezica peršuna i ostavite da se ohladi. Potom procedite, supajte u flašice i stavite u frižider. Možete da ga pijate na prazan stomak (tako je najbolje) i tokom celog dana, umesto vode. Ne treba mu dodavati zaslađivače, može malo cimeta. Osim što pospešuje drenažu, peršun je prepun vitamina C, organizam će ga obožavati.

Ako nemate problema s kilažom, ne morate da redukujete ishranu. Potrebno je samo da je obogatite svežim, neprerađenim namirnicama – voćem, povrćem, svežim belim i nemasnim crvenim mesom i da sve to raspodelite u tri obroka i dve užine dnevno. I da se krećete, krećete, krećete...