Koja boja može očiglednije da najavi jesen, ako ne narandžasta? Dugo se na pistama nije videla takva poplava oranž tonova kao ove sezone. Topli tonovi se nalaze na: kapcima, obrazima, usnama, noktima i u kosi. Ipak, nositi narandžastu boju je ekstemno delikatan potez, jer rizikujete da izgledate umorno i beživotno.

Narandžasta najbolje pristaje onima sa toplim podtonom kože, pogotovo ako je nanesete u maloj količini, kao blagu senku ili obris boje na obrazima, kao što su to uradili na revijama brendova Vionnet i Sass & Bide.

Narandžastu možete bezbedno nositi ako ste riđi ili ako imate crnu kosu i jako tamne smeđe oči. Ako ste smeliji, za vas je intenzivni ruž koji predlažu Bora Aksu i Castelbajac pun pogodak i odlično se slaže sa težom jesenjom garderobom.

Ukoliko, ipak, imate izrazito hladan podton kože i ne možete uspešno da ispratite ovaj trend na licu ili u kosi, uvek možete namazati narandžasti lak za nokte.

SAVET PLUS
Kosu farbajte u narandžasto samo ako ste 100% sigurni u to, jer se ta boja najteže, odnosno, nikada ne prefarbava!

Tekst: Branislava Kostić

Poslednji u nizu glavnih beauty trendova je tu! Za smelije, ELLE predlaže intenzivan ruž, dok oni koji žele samo mali dašak ove boje mogu da stave neku blagu narandžastu senku ili da obraze oboje u pale orange nijansu.