Uzdržanoj i hladnoj dami iz visokog društva nije potrebno puno šminke. Ona odiše samopouzdanjem i svesna je svog statusa i lepote, koju bi trebalo samo malo naglasiti. Izgledati kao princeza je drugi veliki trend sezone.

Ovaj look je vrlo zahvalan za svakodnevni make up na poslu, izlazak sa drugaricama ili sastanak sa dečkom. Šminka je svedena na minimum, a naglasak se stavlja na besprekoran i sjajan ten (revija Clover Canyon), kome se dodaje malo svežine nežnim roze rumenilom (revija Temperley London).

Posebno nam se dopada bordo akcenat na usnama, koji smo videli na reviji Dolce & Gabbana. Na taj korak trebalo bi da se odlučite samo ako ste odevene u tople boje i nosite zlatan nakit. S druge strane, srebrnom nakitu i hladnoj paleti boja najbolje pristaju bledo roze boja ruža i sivi tonovi senki za oči (revija Valentin Yudashkin).

Ako želite da izgledate kao princeza, veliku pažnju bi trebalo da posvetite kosi. Iako je šminka minimalna, frizura mora biti perfektna. Savršeno začešljane i uredne punđe su imperativ. Fiksirajte ih slabim lakom, jer ne želite da izgledaju veštački. Na nokte nanesite prozirni lak bledo roze, sedef bele ili boje slonovače.

SAVET PLUS
Ovaj look ćete najbolje naglasiti zanimljivim aksesoarom za kosu: tijarom, satenskom mašnom ili trakom sa biserima.

Tekst: Branislava Kostić

Drugi veliki beaty trend za sezonu J/Z 2013-14 je izgled ženstvene i romantične princeze!