Trik je u make up-u koji izvlači oči blago ukoso ka obrvama, tako pravi optičku varku mini faceliftinga. Druga tajna ovog looka leži u zalizanoj kosi: što više i jače budete zategli rep, pogotovo u predelu slepoočnica, blago ćete zategnuti kožu lica. Kada je u pitanju šminka očiju, cilj je postići bademasti oblik.

Ako su vam oči već približno takve, jasno ih iscrtajte ajlalnerom, kao što je to učinjeno na revijama dizajnera Monique Lhuillier, Fátime Lopes i Annae Sui, dok je čuvena svetska šminkerka Pat McGrath tome dodala i savršen detalj – crne tačkice ispod oka. U slučaju da su vam oči okrugle ili imate spuštene kapke, koristite tamne senke kojima ćete oivičiti cele oči i tako ih izvući naviše.

Ivice, pri tom, moraju biti difuzne, ugledajte se na revije Michaela Korsa i Elie Saaba. Usne ostavite nenašminkane ili na njih nanesite veliki sloj crvenog sjaja. Žena mačka ne pristaje na srednja rešenja.

SAVET PLUS:
Intenzivno crna kremasta tekstura senke, krejona ili gel ajlajnera naglasiće svaku boju oka, pogotovo zelenu i vodeno plavu.

Tekst: Branislava Kostić

I evo ga, najpopularniji trend sezone – žena mačka. Nije ni čudo što ga šminkeri, ali i žene toliko vole. On je super sexy i čini da pripadnice lepšeg pola izgledaju mlađe.