Napravite sami vosak za depilaciju

foto: Thinkstock

Ukoliko nemate vremena da odete kod kozmetičara, a dlačice na licu postaju suviše upadljive i dosadne, evo kako sami možete brzo i lako rešiti problem.

Šta je potrebno?

Manja činijica, pljosnati drveni štapić (špatula), tuferi, pamučna traka, blago sredstvo za čišćenje lica, 2 kašike braon šećera, jedna kašika meda i kriška limuna.

Priprema

U činijicu stavite dve kašike braon šećera i kašiku meda, pa zagrejte smesu u mikrotalasnoj pećnici dok se sasvim ne rastopi i sjedini. Držite činijicu na oku, jer smesa može da proključa. Kada smesa bude u formi guste tečnosti izvadite je i dodajte nekoliko kapi limuna. Sačekajte da se ohladi i postane mlaka.

Korišćenje

Drvenim štapićem pažljivo nanesite smesu na dlačice koje želite da otklonite, i to u smeru rasta dlake, a zatim preko toga jako prilepite pamučnu traku. Naglim pokretom uklonite traku, a sa njom ćete ukloniti i neželjene dlačice. Na tufer stavite blago sredstvo za čišćenje i uklonite sve ostatke smese.

Savet

U slučaju da skidate neželjene dlačice oko obrva vodite računa da smesu stavite samo na dlačice koje želite da počupate. Bolje je da se vratite ako neko mesto preskočite, nego da uklonite dlačice koje niste želeli.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...