Koža lica je leti posebno osetljiva zbog znojenja i opasnih UV zraka, a težak makeup može zatvoriti pore i uzrokovati pojavljivanje akni. Upravo zbog toga po visokim temperaturama preporučuje se korišćenje lagane šminku, piše Allure. 

Dobar letnji makeup počinje toniranom kremom bez ulja, a u kombinaciji sa puderom sa svetlucavim česticama stvoriće svilenkasti izgled. Tonirana krema ne zatvara pore i omogućava koži da diše. Najbolji izbor su tonirane kreme sa zaštitnim faktorom 20, ali umesto njih možete koristiti i BB kreme. Kombinacija hidratantne i tonirane kreme uspešno prekriva crvenilo i akne, a štiti i od sunca. 

Dajte licu konture bronzerom

Konturiranjem možete vizualno povećati jagodice, skratiti nos ili učiniti lice simetričnim. Nakon podloge na lice treba naneti tečni bronzer na delove ispod jagodica i sa svake strane nosa. Tečni bronzer treba dobro razmazati i potom naneti i onaj u kamenu koji će ublažiti prelaze. 

Najbolji odabir leti su bronzeri sa svetlucavim česticama, dok mat verzije treba izbegavati zato što lice može dobiti “veštački” izged. 

Koristite prirodne nijanse senki

Leti je tamne senke najbolje zameniti prirodnim nijansama kao što su zlatna, bež i svetlosmeđa. Preporučuje se senčenje unutrašnjeg ugla oka kao i unutrašnji rub obrva svetlom senkom, to će vizualno povećati oči. 

Kremaste senke treba izbegavati zato što su preteške, uzrokuju mašćenje kože i brzo se tope. 

Hidratantni ruževi za leto

Usne su leti posebno osetljive, a UV zraci ih isušuju pa one pucaju. Upravo zbog toga preporučuje se korišćenje hidratantnih ruževa koji vlaže kožu. U dnevnoj varijanti odličan izbor su nežne ružičaste nijanse, a uveče prolaze i koralni i crveni tonovi.