1. Koristite med kao masku za lice

Sirov med poseduje antibakterijska svojstva i veoma je delotvoran na koži sklonoj aknama.Jednostavno namažite med na lice, ostavite da deluje 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom i posao je obavljen. Kod nekih ljudi javlja se kratkotrajno pogoršanje stanja kože koje je posledica izbacivanja toksina iz kože lica, ali redovnim korišćenjem poboljšanje je očigledno.

2. Koristite sodu bikarbonu za izbeljivanje zuba

Pomešajte supenu kašiku sode bikarbone sa tri kapi hidrogena i tu smesu koristite kao pastu kako biste postigli efekat biserno belih zuba.

3. Umesto pene za brijanje koristite regenerator za kosu

Zaboravite na trošenje novca na skupe pene za brijanje i jednostavno kao zamenu koristite regenerator za kosu. Osim što hidrira kožu, malje čini mekšim i samim tim i njihovo uklanjanjejednostavnijim.

4. Ulje jagorčevine za brzo lečenje akni, ojeda i crvenila na koži

Ulje sadrži anti-inflamatorna dejstva koja pomažu brzom izlečenju akni, crvenila i ojeda na koži. Za najbolje rezultate, nanesite ulje na problematična mesta pred spavanje i ostavite da deluje tokom noći.

5. Limunova kora za uklanjanje mrlja od laka za nokte

Ukoliko acetonom ne možete u potpunosti da se rešite mrlja od tamnih lakova na vašim noktima, rešite problem blagim trljanjem limunove kore. Potapanje noktiju u limunov sok takođe može biti od koristi u ovakvoj situaciji.

6. Narandža za grubu kožu kolena i laktova

Kiselina i vitamin C u narandžama od velike su koristi kada je u pitanju odstranjivanje grubih i zadebljalih delova sa kože. Ukoliko nemate vremena za pravljenje skupih home made losiona, jednostavno isecite pomorandžu na dva dela, a zatim koristite na problematičnim delovima kao što su kolena i laktovi.

7. Brijanje nogu ostavite za kraj tuširanja

Ukoliko je vaša koža osetljiva i sklona iritacijama, brijanje ostavite za kraj tuširanja kada će se pore otvoriti, a vaša koža biti mekša.

8. Kozmetičke proizvode čuvajte u frižideru

Naravno, ne sve, ali proizvode kao što su lakovi za nokte, ajlajneri, krejoni, olovke za obrve i karmine svakako treba držati na hladnom mestu. Olovke će vam olakšati iscrtavanje jasnih linija, a karmini i lakovi za nokte biće dugotrajniji.

9. Pepermint ulje za punije usne

Dodajte jednu kap pepermint ulja u vaš sjaj za usne kako biste postigli efekat punijih usana. Imajte u vidu da pepermint može izazvati blago peckanje.