Intenzivna pulsna terapija

IPL terapija veoma je popularna među dermatolozima upravo zato što deluje. Relativno bezbolan tretman uključuje svetlosne frenkvencije koje sa lica eliminišu crvenilo, fleke i bore. Rezultati su vidljivi već nakon dva-tri tretmana.

Laserski tretmani

Laserski tretmani uspešno eliminišu bore i zatežu kožu, a veoma su efikasni (posebno Ulthera tretman). Ipak njih možete obavljati samo i isključivo kod licenciranog dermatologa.

Injekcije

Verovatno najpoznatiji način sprečavanja starenja kože jesu injekcije Botox, Radiesse i Juvéderm. Ovi proizvodi se ubrizgravaju u kožu od strane ovlašćenog medicinskog lica i momentalno je čine mlađom. Iako se rezultati odmah vide, nisu dugog veka što znači da ipak morate i dalje ulagati u tretmane ukoliko želite da vodite računa o svom licu.

Retinoidi

Ukoliko je vaša koža osetljivija koristite kreme sa retinoidima. Retinoidi su derivati vitamina A koji poboljšavaju rad kolagena i ubrzavaju regenaraciju kože.

Piling

Redovni pilinzi mogu redukovati bore, fleke a takođe i povratiti sjaj kože. Dobijeni rezultat može se održavati nežnijim verzijama pilinga i redovnom negom kože.

Amino kiseline

Ukoliko imate osetljivu kožu a želite da se rešite bora odlučite se za proizvode koji sadrže amino kiseline, jer one stimulišu kolagen i elastin, a takođe su nežnije prema koži.

Bioelektrične kreme

Pomoću ovih krema bore se mogu iskoreniti, a one funkcionišu tako što kada je koža oštećena stvaraju električnu struju koja vrši popravku i stimuliše produkciju kolagena.

Zaštitni faktor

Kreme sa zaštitnim faktorom iznad 30 protiv UVA i UVB zraka štite kožu od prevremenog stranja. Treba na vreme razmišljati i preventivno delovati.

Iskorenite loše navike

Loše navike, kao što su pušenje i česte dijete, mogu uticati na vaše lice. Dok hemikalije u cigaretama utiču protok krvi i usporavaju produkciju kolagena, oscilacije u težini mogu proširiti vašu kožu ostavljajući je opuštenom.

Voda

Održavanje hidratantnosti je ključno za mladu kožu. Izbegavajte hemikalije i vrelu vodu i gledajte da uvek koristite formule bogate glicerinom i hijaluronom koje će učiniti da vaša koža izgleda jedrije i sjajnije.