Piše: Ivana Semerad

Kad na radni doručak dolazite u ime tako velikog brenda kao što je ELLE, onda vas čeka i VIP tretman – beauty savetnici, vizažisti i PR personal istih takvih velikih brendova najčešće me izvuku iz gomile i samo za mene odvajaju uzorke najnovijih make up igračkica koje prosto moram da probam pred svim ostalim beauty kolegama. Nije bitno što sopstveni odraz u ogledalu najčešće ne mogu da podnesem jer nisu retke prilike u kojima mi se usne presijavaju pink finišom, a na očima mi svetli ultramarin senka pa sam prinuđena da krišom šaljem SMS-ove redakciji da mi pripreme vlažne maramice i pantenol kremu...

Da se razumemo, poštujem svaki trud i nameru da se predstavi nešto novo i lepo, ali make up, kao i dobar džins, mora da pristaje SAVRŠENO! Na sreću, ove godine X-mass kolekcije šminke nisu uobičajeno prenaglašene, neumereno šljašteće i zahtevne. Sve se svelo na dozu toplih, metalik tonova dodatih vašim inače omiljenim nijansama senki za oči, pomalo svetlucavih čestica u maskarama (Benefit, Givenchy), nežnim highlight puderima koji se mogu koristiti kao rumenilo, tako da nema mnogo odstupanja od uobičajenog omiljenog looka.

Fred Letailleur, make up artist evropskog ogranka YSL-a, kaže da je u ovo doba godine sređivanje lica jednostavno stvar „korišćenja reflektujućih pigmenata na očima“. To zapravo znači da treba da potražite zlatne i sedefaste verzije senki koje inače koristite. Sephora i Chanel imaju nijanse koje će zadovoljiti sve ukuse, a da biste svemu dali i malo glamura, u uglove očiju dodajte blede, svetlucajuće nijanse – zlato će leći savršeno preko vrha kapaka. Ovo sve pod pretpostavkom da želite sjaj, sedef, svetlucave prelaze... Ja bih ipak predložila nešto drugo. Klasičan glam look holivudskih diva zlatnog doba velikog platna – savršeno uglačan, aristokratski beo i prozračan ten, diskretno osenčene obraze i naglašene obrve, precizno izvučen ajlajner, maskara koja dodaje volumen i definiše trepavice i, naravno, crveni ruž. A koji je vaš ton znaćete kad ga probate, baš kao i dobre farmerke!

BEAUTY NOVITET
Narciso Rodriguez For Her Musc Collection, senzualan, intenzivan, luksuzan i ekskluzivan, parfem od kojeg zastaje dah.

ELLE VOLI
Lakove za nokte sa dozom sedefa: Dior Vernis, YSL La Laque (43), LancÔme Le Vernis Noir (23).

MIKROTREND
U ovo doba godine hajlajteri su prosto neophodna stvar!

SUPERTREND
Oslobodite se i opustite, nanesite na telo zvezdanu zlatnu ili srebrnu prašinu i zablistajte u prazničnim noćima

PROIZVOD MESECA
Givenchy Eau Demoiselle Body Mist (100 ml), uz koji se na poklon dobija i komplet parfimisanih sapunčića. 3.850 din.

Make up, kao i dobar džins, mora da pristaje SAVRŠENO!