Squeaky clean

Piling često tretiramo kao treat za posebne prilike, ali bi eksfolijacija zapravo trebalo da bude redovan deo nege tela. Pored toga što podstiče cirkulaciju i otklanja mrtve ćelije, umanjuje veličinu pora i povećava prirodan sjaj kože.

Elle tip: Nemojte da bežite od pilinga ako imate suvu kožu, čak je i njoj potreban! Glikolna kiselina otklanja ćelije sa površine kože koje je sprečavaju da upije vodu. Ipak, obavezno završite sa hidratantnim losionom za intenzivnu negu tela.

Me-Time

Istina, obično uskočimo pod tuš na brzinskih 10 minuta pre nego što krenemo na posao, a tokom pandemije u naviku su nam prešli rituali u  kojima bi trebalo da uživamo. Zato od svakodnevnog tuširanja priredite sebi spa treatment sa pažljivo odabranim sapunom, gelom za tuširanje i (naravno) svećama. Uz to pustite feel-good playlistu i na putu ste da tih 10 minuta pretvorite u zaslužen me-time.

The Self-Love Club

Nikad dovoljno ljubavi prema sebi i svom telu! Posle luksuznog tuširanja, prelazimo na hidrataciju kože, a tu se predstavlja i večita dilema - ulje za telo ili losion? Odgovor, naravno, zavisi od pojedinačne potrebe. Naime, ulja promovišu upijanje vlage, pogotovo ako koži fale prirodna hranljiva ulja posle pilinga ili uopšte. Ona imitiraju prirodne lipide i rezultat - sjajna, mekana i tonirana koža - vidi se gotovo odmah. S druge strane, losioni su posebno pogodni za suvu kožu jer je reč o kombinaciji ulja i vode, te ih koža lakše upija. Pored toga, najčešće sadrže sastojke koji imaju dugotrajne efekte, kao što su hijaluronska kiselina i keramidi koji podstiču dugoročnu hidrataciju. Ipak, ako ne možete da se odlučiti, uvek možete koristiti oba!

Elle tip: Ulja za telo, kao i losioni, najefektniji su kada ih nanesete na vlažnu kožu, zato vaš go-to proizvod imajte pri ruci čim izađete ispod tuša!

Next Level

Popularnost i praktičnost tech gedžeta preliva se i na domen skincarea, zato možete sebe smatrati ozbiljnim poznavaocem nege za telo tek kada ste se upustili i u ovo (mnogima neotkriveno) polje. Od proizvoda inspirisanih drevnim ritualima kao što su masažeri od drveta koji pozitivno utiču na cirkulaciju, do onih inovativnijih kao što su mikrostrujni uređaji koji smanjuju vidljivost celulita, pitanje je samo šta vam je zaista potrebno posle meseci provedenih u karantinu.