Britanski brend Jo Malone, koji nosi naziv po njenoj osnivatljeki, zapravo je relativno mlad, postoji do 19990., ali je nakon par godina postojanja napravio popriličan boom kako na britanskoj, tako i na svetskoj sceni.

Možda je razlog za to taj što je Jo ovaj posao pokrenula kao prvo iz velike ljubavi prema mirisima, a kao drugo, ono što joj je u tom procesu pomoglo da se probije jeste i njeno znanje, s obzirom da je ova sada čuvena dizajnerka parfema nekada radila kao maserka, ta pripemala svoje kombinacije ulja za masažu koje je poklanjalaa klijentima.

U svojoj pozamašnoj kolekciji parfema, sada broji čak 143 bočice različitog imena.

Njena kolonjaska voda pod nazivom 154 popularna je kako zbog specifičnog začinskog mirisa sa aromatičnim notama koje dominiraju, tako i zbog činjenice da je u pitanju unisex miris.

Međutim, jedan od njenih najpopularnijih mirisa, koji je inače takođe kolonjska voda, jeste onaj koji je omiljen Meghan Markle, u pitanju je miris pod nazivom Wild Bluebell, a postoji od 2011. godine.

Ovo jemiris sačinjenod nota belog cveća, kojim dominiraju u samoms tratu karanfilić i zvončič, a kasnije se mirisne note nadovezuju na jasmin, đurđevak, te tragove belog ambera i mošusa.

Ovo je jedan od onih mirisa koji ne ostavaljuju dugo trag za sobom, ali vam ostaju u nosnicama i glavi.

Kako je Meghan u jednom intervjuu izjavila, uparavo je parfem njen omiljeni aksesoar i završni detalj svakog stajlinga, koji smatra važnim ličnim pečatom, bez njega ne samo da ne napušta kuću, već je u stanju i da se vrati ukoliko je zaboravila u žurbi da ga nanese.

Cena mu je oko 70 evra, a zanimljivo je da je kada je od strane novinara upitana šta je njen omiljeni modni detalj koji će poneti na venčanju, odgovor bio: Wild Bluebell od Jo Malone.

Drugi na spisku omiljenih vojvotkinje od Saseksa takođe dolazi iz iste parfemske kuće, u pitanju je Wood Sage & Sea Salt.