Brineta koja je poznata po svom šarmu i harizmi, koliko i po razoružavajućem osmehu, izgleda podjednako veličanstveno koliko i u čuvenom "Miss Tajni agent" (kako je naziv filma preveden kod nas).

Zaista, baš kao i samom filmu, zanosna glumica je tada sa svojih 36, zaista mogla da prođe kao misica.

Ovaj izgled uspela je da očuva, a kako to svaka lepotica ume da istakne - za lepotu spolja, bitno je da cvetate iznutra, što Sandri polazi za rukom zahvaljujući njenoj deci o kojima svakodnevno brine i koji joj izmamljuju osmeh na lice - desetogodišnji sin Louis i petogodišnja ćerka Laila.

Dobar deo njenih svakodnevnih obaveza podrazumeva i dobrotvorni rad, kome je izuzetno podseća.

Sve su ovo stvari koje je ispunjavaju i čine srećnom, kao i njen posao, lepota duha zaista se odslikava na njenoj spoljašnosti kojom zrači, te ne čudi što je za svoj 50-ti rođendan upravo njena lepota ovekovečena titulom najlepše žene na svetu, od strane  People  magazina.

Ipak, svi sada već znamo da je koliko god društvo napredovalo (a, to čini vrlo malim koracima po pitanju ove teme) fizički izgled u Holivudu i dalje presudna sz+tavka po pitanju dobijanja uloga, te koliko god to ne želele, glumice na razne načine moraju da se bore protiv vidljivih znakova starenja.

Sandra Bullock, jedna je od onih glumica koja odbija invanzivne tretmane i pokušava na što prirodniji način da održi tonus svoje kože mladolikim, zdravim, te na estetski zavidnom nivou.

Ovo su stvari koje je tokom različitih intervjua u proteklih par godina, otkrila da praktikuje.

1. Minimalistička nega

Poznata glumica ne robuje od gomilanja kozmetičkih proizvoda, već se drži nekolicine onih koji zaista rade posao. Lice pere i ujedno skida šminku sa specijalnom pamučnom gazom namenjenom u te svrhe uz Artistry kremu, koja ujedno i skida šminku, te neguje kožu.

2. Ne plaši se eksperimentisanja sa beauty tretmanima

Upravo tokom snimanja u "Miss Congeniality" isprobala je jedan dosta hrabar trik na svom licu, iskoristila je kremu protiv hemoroida kao kremu protiv vidljivih bora i tvrdi da je uspelo.

A, po pitanju onih ozbiljnijih tretmana probala je EGF (Epidermal Growth Factor), koje su isporbale brojne zvzde. Naime Epidermal Growth Factor je zapravo protein koji se prirodno nalazi u našoj koži, potpomažući proizvodnju kolagena i elastina.

Tokom procesa starenja ovaj protein se gubi, i sve ga je manje u ćelijama naše kože, razlog zbog koga dolazi do opadanja tonusa. Tretman podrazumeva ubrizgavanje ovog proteina mikro iglicama. "Nakon tretmana izgledate kao žrtva požara 24 časa, ali potom izgledate mnogo svežije, a rezultati su dugoročni", objasnila je glumica.

3. Obavezan piling

Sandra BUllock otkrila je da je u njenoj rutini nege kože lica piling neizostavan, ali da ne preteruje, smatra da je jednom nedeljno sasvim dovoljno.

4. Fitnes

Da biste održali kompletan izgled zdravim i mladolikim, redovna fizička aktivnost je neophodna. 

Sandra se možda ne macka svakodnevno kremiciama i preskupim losionima, koji su joj svakako dostupni, ali zato se redovno znoji.

Glumica praktikuje pilates, kik boks i treninge sa tegovima. Kada je svojoj kući u Ostinu onda vozi bickl ili trči. "Kada bih mogla i stigla da vežbam svakog dana, sigurno bih to radila", bila je iskrena Sandra.

5. Ples

"Na kraju svake nedelje, obučem par jeansa u kome se dobro osećam, podignem kosu u rep i nađem neko mesto gde ću dobro da se izđuskam. Ukoliko ne uspem da nađem mesto i društvo za đuskanje, nemam nikakav problem da to uradim sama - jednostavno pustim cd i plešem. To je moja terapija", otkrila je glumica.