Koža lica najosjetljiviji je deo našeg tela i neprekidno je izložena svim vremenskim uslovima, ali i pogledima.

Često nemamo vremena da se dovoljno posvetimo licu i pružimo mu odgovarajući tretman.

Ugledna Parižanka otkriva kako Francuskinje ostaju lepe i mladolike u pedesetim godinama

Ako ne želite da vaše lice u budućnosti bude izloženo SOS intervenciji, onda je neophodno da uvedete malo discipline, zbog čega će vam koža biti zahvalna i ostaće duže čvrsta.

U nastavku donosimo pet krucijalnih saveta o tome kako da pravilno negujete lice.

1. Hrana koja podstiče proizvodnju kolagena

Jesi li znali da prve prave bore počinjemo dobijati nakon 25-e godine života? Proizvodnja novih ćelija kože polako opada, te koža postaje manje elastičnija i počinje da stari. Korištenje samo ''anti-aging'' krema koje sadrže kolagen nije dovoljno i ne može se meriti s količinom kolagena u pojedinim namirnicama.

U pitanju su Jaja, čia semenke, povrće tamno zelenih listova, crveno voće i povrće, ćuretina, avokado i losos podstiču proizvodnju kolagena koji će učiniti kožu elastičnijom i lepšom.

2. Unutrašnja i spoljašnja hidratacija kože

Voda je neophodna za dobro zdravlje, ali i život generalno. Vrlo često zaboravimo da se najveći deo našeg tela sastoji od vode. Kako bi telo bilo dovoljno hidratantno, potrebno je svakodnevno popiti otprilike 2 l vode. Tako možete biti sigurni da je tvoje tijelo iznutra dovoljno hidratizirano, što će na kraju imati dobar učinak na izgled tvoje kože.

Osim unutrašnje, neophodna je i spoljašnja hidratacija u vidu korišćenja proizvoda koji odgovaraju tvojoj pH vrednosti kože. Pravilnim odabirom proizvoda i dovoljnim unosom tečnosti, možete imati negovano i hidratizovano telo koje će biti odraz vaše vitalnosti i zdravlja organizma.

Odgovori na 5 pitanja o lepoti koja su nas najviše interesovala u ovoj godini

4. Stress free - nauči da se opuštaš

Osim pravilne spoljašnje nege kože i tela, potrebno je ponekad opustiti i misli. Svakodnevnim naporima i boravkom u negativnom okruženju štetimo kompletnom organizmu. Napravite pauzu i posvetite se sebi. Dobra knjiga, joga ili boravak u prirodi skrenuće negativne misli, a ujedno to je i prilika da napunite baterije i vratite osmeh na lice.

5. Sunčajte se pametno

Sunce je izvor života i pruža energiju svim živim bićima. Osim što u našem organizmu stvara potreban vitamin D, daje nam i lepu preplanulu boju za vreme letnjih dana. Dugotrajno izlaganje suncu može ozbiljno da naštetiti koži i ostavi trajne posledice

Ne zaboravite da stavite odgovarajući zaštiti faktor, nosite šešir i pijete mnogo tečnosti! Na taj ćete način prigrliti sve pozitivne strane sunca i istovremeno se osigurati od negativnih posledica UV zračenja.

6. Mala masaža lica kod kuće

Masaža lica jedan je od najboljih i najdelotvornijih rešenja protiv starenja kože.

Koža je elastična pa masaža lica može osvežiti njen tonus, usporiti starenje i trenutno zaustaviti pojavu novih bora. Lice možeš masirati podižući kožu prstima i dlanovima (pogledaj neki od brojnih tutorijala na YouTubeu za masažu lica). Takođe, imajte na umu da svako masiranje i štipkanje lica morate raditi pažljivo. Za masažu možete koristiti i bilo koje biljno ulje, a postupak bi bilo dobro da ponavljate tri puta nedeljno.

Izvor: miss7.24sata.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/