Četiri znaka preranog starenja

foto: Profimedia

Proverite da li ste zavisni od nečega što se nalazi na našoj listi...

1. Alkohol

Alkohol širi krvne sudove kože, zbog čega se povećava protok krvi na površinskom delu kože i lice izgleda crveno. Vremenom dolazi do trajnog oštećenja krvnih sudova, a na površini kože pojavljuju se jasno vidljive kapilari i crvenilo.

2. Cigarete

Dim cigarete oštećuje kožu, bilo da pušite vi ili osoba u vašem društvu. Osobe koje su često u zadimljenom prostoru, verovatno će imati suvu kožu i prerano dobiti bore. Cigarete smanjuju količinu vitamina C u koži, što je ključno za održavanje meke i mladalačke kože.

(Najbolji anti-age saveti za kožu i kosu)

3. UV zraci

Gruba koža, pege, vene na licu ili rak kože mogu biti posledica izlaganja sunčevim zracima. Čak i ako ste svakog dana na suncu provodili tek nekoliko minuta, u samo nekoliko godina doći će do promena na koži. Izlaganjem ultraljubičastim zracima dolazi do razgradnje kolagena, dok istovremeno telo ne proizvodi novi kolagen. Osim toga, UV zraci oštećuju i elastin, protein koji se nalazi u koži, a odgovoran je za održavanje elastičnosti. 

(Video: Najbolja anti-age masaža lica)

4. Neispavanost

Nedostatak sna dovodi do osećaja umora, a tako ćete zasigurno i izgledati. Kesice ispod očiju i umorna koža prve su negativne posledice. Prosečnoj odrasloj osobi potrebno je  osam do devet sati sna kako bi izgledala lepo i funkcionisala normalno.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...