Moć običnog pantenola: Koristite ga na ovaj način i dobićete neverovatan rezultat!

Foto: Shutterstock

Na kraju dana uvek se sve svede na nekolicinu najklasičnijih i najpristupačnijh proizvoda.

Pantenol je alkohol proteinske kiseline. Obiluje vitaminom B5, pa ga iz tog razloga nazivaju i provitaminom B5.

Najčešće se koristi u kozmetici i kao takav može se pronaći i kao provitamin B5, bepathen, pantothenol, dexpanthenol, pantotheny.

Pantenol u sebi sadrži pantotensku kiselinu koja je jedan od najvažnijih sastojaka koenzima A, koji je glavni za metabolizam ćelija, piše Cajeviza.

Zbog svojih povoljnih osobina pantenol se može naći u skoro svim kozmetičkim preparatima. Česti je sastojak šampona i balzama za kosu, kao i mnogih proizvoda za negu kože, jer deluju hidrirajući na ljudsku kožu. Takođe često se nalaze i u farbama za kosu, u proizvodima za čišćenje lica, gelovima. Ovo je jedno nesvakidašnje jedinjenje koje je u potpunosti bezbedno za ljude i njihovu okolinu.

Nastavak teksta pročitajte OVDE.

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...