Magazin ELLE, svetski broj jedan fashion medij, mobilisao je celu svoju mrežu sedmu godinu zaredom. Cilj je glorifikacija sveta lepote koja se zove ELLE INTERNATIONAL BEAUTY AWARDS. 

Beauty urednice iz četrdeset šest zemalja odabrale su favorite u 13 kategorija iz domena šminke, parfema, nege lica, tela i kose. 

To je prava moć ELLE sestrinstva: znanje, iskustvo i lepota.

Sophie BERESINER (Engleska)

Green face care: TATA HARPER - Clarifying Cleanser

Tata Harper je autoritet u svetu kozmetike i volim svaki proizvod koji naprave. Ovej čistač spasava me kada sam iscrpljena. Odlično je što ne mora da se pravi kompromis između prirodne kože i efektivne nege. 

Brana KOSTIĆ (Srbija)

Parfem: CHLOÉ - Nomade

Čak i muškarac može da ga nosi. Nomad je pravo ime za ovaj parfem. Luta kroz polove, osećanja i emocija. Ne može se svrstati ni u jednu kategoriju. 

Barbara HUBER (Nemačka)

Maskara: CHANEL - Le Volume Révolution de Chanel

Dobro došli u budućnost. Ovo je prva četkica maskare napravljena 3D printingom. Ogromna inovacija. Rezultat: volumen na mnogo višem nivou sa nula grudvica.  

Yumiko MURATA ( Japan)

Karmin: GUERLAIN - Rouge G de Guerlain

Ovaj karmin je kao fini komad nakita. Fantastično je to što možete sami da kreirate izgled svog ruža. Glatka tekstura i intenzivna boja su neverovatni.

Lauren NICOLL (Južna Afrika) 

Puder: DIOR - Dior Backstage Face & Body Foundation

Kada je o ovom proizvodu reč, sve se svodu na razumevanje podtonova kože, da bi se odabrala prava nijansa. 40 nijansi - moj glas imate. Plus, prozirna lagana formula koja dobro podnosi toplotu, daje prirodan sjaj bez teškog i lepljivog izgleda lica. 

Mihaela BATINIĆ (Hrvatska)

Hidrantna krema: LA MER - The Moisturizing Cool Gel Cream

Teško je odupreti se hipnotišućem efektu La Merove kreme. Lagani miris i mekana tekstura su fascinantni, a moja koža u četrdeset i nekoj godini zaista je duboko hidrirana.

Jessica GODFREY (Holandija)

Anti-age: LA PRAIRIE - Platinum Rare Cellular Night Elixir

Izuzetno luksuzan noćni tretman za vašu kožu. Kao da spavate u hotelu sa pet zvezdica.  

Gabriella SUWANDA (Indonezija) - Fashion Features Editor

Maska: LANCÔME - Advanced Génifique Hydrogel Melting Mask

Posle ove maske moja koža je hidrirana, jedra, sveža i blistava. Ovo je proizvod koji vam je potreban pre važnih događaja. 

Angélique MARTEL (Kvebek) 

Nega tela: THE BODY SHOP - Almond Milk Body Yogurt

Veganski 100 odsto, napravljen od organskog bademovog mleka iz Španije, proizvod kremasto-gelaste tekskture koji koža lako upija. Kako da ne volite ovaj proizvod? Dopada mi se to što hidrira kožu 48 sati i miriše predivno. Moja stopala, laktovi i kolena uvek traže više.  

Marie-Noëlle VEKEMANS (Belgija/francusko izdanje)

Zaštita od sunca: VICHY - Idéal Soleil Solar Protective Water SPF 30 Hydrating

Zanimljiv dvofazni proizvod, pakovanje u veselim bojama, divan miris, štiti moju kožu, a u isto vreme je omekšava i daje joj satenastu teksturu. Ovaj proizvod ima sve faktore koji ga čine must have partnerom za godišnji odmor. 

Alice BURSUC  (Rumunija)

Anti-celulite: ELANCYL - Slim Design Slimming Oil

Zahvaljujući ključnim sastojcima kofeinu i bršljenu - ovo ulje ima vidni efekat na mojoj koži, samo mu treba dati malo vremena. Divno je što ga koža brzo upija.   

Carolina ADÃES PEREIRA (Portugal) 

Šampon: L’ORÉAL PROFESSIONNEL - Source Essentielle

Ako ste novi u sferi prirodnih beauty proizvoda, počnite sa ovim šamponom i bićete potpuno preobraćeni. Skalp i kosa su perfektno čisti, čak iako nema penušavih sulfata. Ovde baš ne nedostaju. 

Nathalia PAVON (Meksiko) 

Nega kose: HAIR RITUEL BY SISLEY - Regenerating Hair Care Mask with Botanical Oils

Ovo je iskustvo za sebe. Volim što hidrira i vidno obnavlja kosu ako je koristite u kontinuitetu. Miriše kao san. 

Elisabeth MARTORELL (Francuska) 

Stilizovanje kose: KÉRASTASE - Aura Botanica Eau de Vagues

Vreme glatke ravne kose je prošlo. Želimo bičeve, talase i mnogo prirodniji pokret kose, koji i dalje može da se kontroliše. Sa ovom zelenom vodom za stilizovanje, neuredna kosa neće vam upropastiti dan.