Beauty lekcije: Najveće greške koje pravimo prilikom stavljanja parfema

Foto: Profimedia

Iznenadićete se šta sve pogrešno radite...

Svi vole miris parfema, ali niko ne zna kako da ga pravilno nanosi, otkrio je  francuski dizajner parfema Fransis Kurkdjian, koji je radio za Dior, Carven, Burberry, Kenzo i Lancôme.

Ovo su njegovi saveti:

1. Ne utrljavajte ga 

Većina žena stavlja parfem prvo na zglobove ruku, zatim ga protrlja i onda nanosi na vrat, tu je velika greška. Trljanjem ruku koža se zagreva i proizvodi enzime koji mogu promeniti miris parfema - objašnjava Kurkdjian. Najviše i najniže note mirisa se najviše menjanju ovom radnjom i parfem više nije "uočljiv" i opojan, dodaje on. Kako bi parfem mirisao identično kao iz bočice, potrebno ga je jednom pošpricati i ostaviti da se osuši.

2. Ne držite parfem u kupatilu

Parfemi su jako osetljivi na okolinu u kojoj se nalaze, a nagle promene temperature kao u kupatilo pre, za vreme i nakon tuširanja utiču na promenu mirisa. Toplina podstiče hemijske reakcije unutar organskih sastojaka parfema i rezultira promenom ili gubitkom mirisa. Najbolji način za čuvanje parfema je u originalnoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Nastavak teksta možete pročitati OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin