Uvek nasmejana i vedra, 51-godišnja Francuskinja obožava kišne dane da provodi u kafeima ispijajući omiljeni napitak - kapućino! 

Rođena je u Parizu, majka joj je bila nemački model, a otac francuski fotograf. Geni jesu između ostalog uticali na njen poziv, ali i činjenica da kao tinejdžerka nije mogla da pronađe garderobu koju želi, te je rešila da je sašije. 

Ostalo je istorija. 

Svoj lični stil Isabel Marant je bazirala na basic komadima, kao što su kožna jakna, oversize džemperi, farmerice, bele i crne majice...

Ali po beauty pitanju, nasmejana i vedra dizajnerka se pridržava određenih pravila, svakako primenljivih na naše svakodnevne živote. 

# Šminka i balans

"Obožavam karmin i to svetlocrveni u kombinaciji sa velikim osmehom. Mislim da se na taj način najbolje reflektuje unutrašnje raspoloženje. Senke su odlične tokom letnjeg perioda, jer na pravi način mogu da istaknu oči, ako ste pocrneli. I da, ili karmin ili senke - ne može oba!"

# Kosa i nesavršenost

"Kada su u pitanju frizure, kao svaka Francuskinja, pridržavam se da mora bar malo da bude nesavršena i messy. Već odavno ne idem kod frizera i šišam se sama. Ne mora da bude perfektno."

Na sledećoj stranici pročitajte još nekoliko beauty tajni koje je otkrila Isabel Marant. 

PageBreak

# Hrana i zadovoljstvo 

"Lepota počinje iznutra. Ako vodite računa o sebi, onda su sasvim dovoljni ruž i senke. Nije vam potrebno mnogo šminke, ako je baza dobra. Naravno da mislim o ishrani. U mom slučaju povrće, maslinovo ulje, sok od limuna i malo soli je must! Mislim da je neophodno da se zdravo hranimo. Unos vitamina i minerala je ključan za negovanu koža i ten."

# Subota i rituali 

"Nemam vremena da idem u spa centre, ali sam zato odredila da svake subote ujutru napravim svoj "spa" tako što se kupam pola sata, slušam muziku... Uvek koristim piling kreme, malo ulja od lavande, jednostavno uživam..."

# Meditacija

"Živim jako stresnim životom i neophodno mi je da se opustim i meditiram. Dugo sam praktikovala jogu, ali mi je dosadilo da slušam druge da mi govore šta da radim. Zato sam se fokusirala na plivanje, 30 minuta svakog jutra."

Foto: Shutterstock

# Starenje

"Ne farbam kosu. Imam sede vlasi, mislim to je život. Nećemo živeti večno. Smej se, budi srećan, uzmi šta ti život daje. Skoncentriši se na dobre delove... Plastične operacije? Mislim da ne..." 

Priredila: Marija Mićanović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/