10 najjednostavnih trikova za lepotu koje koriste prelepe Italijanke

Foto: Profimedia

Italijanke su slavne po svojoj fatalnoj lepoti kojoj i najkritičniji teško pronalaze zamerku, a najvažnije pravilo kojim se vode kada je reč o izgledu je jednostavnost. Italijanke vole sa uživaju u životu i da razmaze same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama. Stoga su podelile svojih 10 jednostavnih trikova za lepotu koje je lako isprobati.

1. Maslinovo ulje im je tajno oružje broj 1 za lepotu

Maslinovo ulje krcato je supstancama koje pridonose lepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizujućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najlepših Italijanki svih vremena Sofija Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom telu. Italijanke vole da maslinovo ulje stavljaju i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i lekovita svojstva, a Italijanke ga čak koriste za lečenje konjunktivitisa.

2. Glatka koža pre svega

Italijankama je jedan od priroteta glatka, meka koža i najveći deo svakodnevne rutine ulepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje maslaca za telo od glave do pete im je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri "maženju" kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

Ostatak teksta pročitajte OVDEBonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...