Kako smo svesni, kako sasvim sigurno nemaju baš svi savršenu kožu, uvek nas intrigira kako se postiže ovaj besprekoran izgled.

Metode kojima se koriste čuveni holivudski šminkeri poznate su većini profesionalaca iz područja make-upa.

Neke od ovih metoda, nama čija se beauty rutina sastoji od pudera, maskare i ruža za usne, može delovati poprilično iznenađujuće, ali možete biti sigurni da ovi stručnjaci sa decenijskim iskustvom vrlo dobro znaju šta rade. Isto važi i za fotografije koje imamo priliku da vidimo u magazinima, pogotovo u modnim editorijalima gde se šminkom može načiniti fantastična transformacija izgleda.

A, zar ne želimo svi na fotografijama da izgledamo poput modela sa naslovnice?

I što je najbolje od svega, kad je lice u pitanju, to je zaista moguće.

Ove šminkerske trikove na ELLE Masterclass-u koji se održava 14. septembra predstaviće vam Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki poznatih ličnosti.

Jedan od najčešćih trikova vezan je za sakrivanje podočnjaka.

Ukoliko želite na fotografiji da izgledate maksimalno sveže, važno je prvenstveno osvetljenje, kao i kod većine make-up trikova koji podrazumevaju izgled koji se posmatra kroz objektiv na kameri.

Zbog refleksije svetla korektor nanesite što niže, ne direktno ispod očiju, već praktično ispod podočnjaka. Svetlo će uraditi svu magiju za vas.

Za postojanost šminke na licu, prajmer je neophodan i bez njega profesionalni šminkeri ni ne započinju šminkanje. Čak se i puder zamenjuje prajmerom u boji, a za dugotarajan smokey eye efekat, koristi se prajmer za šminkanje očiju.

Poznate devojke šetaju crvenim tepihom pred mnoštvom bliceva i žele da izgledaju bukvalno kao da sijaju, jer posebno na fotografijama ovaj izgled iskazuje svoju fantastičnu moć. Mi sa druge strane želimo da zablistamo na party-ju, a da bi se postigao isti efekat, highlighter je neophodan, nanosi se na samom vrhu obraza, a poseban trik za isticanje usana podrazumeva da nanesete highlighter tik iznad usana.

Ovo su samo neki od klasičnih profesionalnih šminkerskih trikova, a mnogo više možete saznati i naučiti na specijalnom ELLE Masterclassu na kome će 14. septembra, naša poznata šminkerka Ena Jović, prezentovati dve velike make-up lekcije: Fashion editorial look i Red carpet look.

DATUM:

14. septembar 2018.

VREME POČETKA:

12:00 h

MESTO ODRŽAVANJA:

Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Media Centar

MAKE-UP LEKCIJE

1. Fashion editorial look

2. Red carpet look

*Organizovana je pauza za ručak

Svi polaznici nakon završetka masterclass-a dobijaju sertifikat o završenom kursu kao i Goody bag sa proizvodima brendova: Bobby Brown, Lancome, La Roche-Posay, Artdeco, Vichy, Urban Decay, YSL, Aura, Max Factor, NYX professional makeup, Bourjois, Bioderma, Nuxe, Weleda, Lines Lashes u vrednosti preko 250 evra.

CENA: 160 evra, po kursu NBS na dan uplate.

PLAĆANJE: U celosti ili na dve rate na osnovu fakture koju izdaje Adria Media Magazini

Uputstvo za uplatu: Proslediti lične podatke (ime, prezime, JMBG, adresu i kontakt telefon) na mail: ellemasterclassbyena@adriamedia.rs, na osnovu kojih će biti napravljena faktura. U slučaju rata, prva se plaća odmah po prijavi, a druga najkasnije do 31. avgusta. Ukoliko se ne uplati druga rata do naznačenog datuma, ne postoji mogućnost povraćaja novca. Skeniranu ili uslikanu uplatnicu poslati na mail: ellemasterclassbyena@adriamedia.rs kao dokaz o uplati.

Napomena: Svoje mesto na Masterclass-u obezbeđujete isključivo uplatom, jer je broj mesta ograničen, zato požurite! :) 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/