20. Bronzer koristite tamo gde mu je mesto

Da biste dobili prirodni sjaj na licu poput princeze Diane, biće vam potrebna velika četka. Njena šminkerka savetuje da najpre nanesete hajlajter na jagodice kao i konturnu boju ispod njega. Zatim aplicirajte rumenilo na jabučice, a bronzer na spoljašnju stranu vaših ušiju i kose.

21. Ne koristite veštačke trepavice

U te svrhe radije odaberite maskaru koja će vaše trepavice produžiti do krajnjih granica.

22. Više proizvoda za hidrataciju uvek je prava odluka

Kraljica Elizabeta neizostavno koristi bogate kreme za hidrataciju. Ukoliko je vaša koža suva, ovaj korak je od izuzetne važnosti.

23. Budite umereni u korišćenju tečnog pudera

Meghan priznaje da ne voli da preteruje s puderom:"Nikada ne prekrivam svoje pege, tako da uglavnom nanosim podlogu samo na pojedina mesta, umesto na celo lice." Dodaje i da je najbolje naneti ga vlažnim sunđerom.

24. Koristite šampon bez sulfata

Za raskošni sjaj kose vojvotkinje od Kembridža zaslužni su šamponi koji ne sadrže sulfate već kvalitetne prirodne sastojke. Oni će doprineti hidrataciji vaše kose i učiniti je zdravom.

25. Čuvajte bočicu ulja od čajevca u torbi

Ono što nedostaje vašem travel kit-u jeste višenamensko ulje od čajevca. "Ukoliko se posečete, zadobijete ujed komarca ili malu aknu, ovo je moj mini lek za sve", otkrila je Meghan uz komentar da je to nešto što uvek nosi sa sobom. 

26. Neka se ajlajner razlikuje od prirodne boje vaših očiju

Princeza Diana preferirala je plavi tuš za oči, ali s tim se nije slagala njena šminkerka Mary, koja ju je prilikom jednog snimanja za Vogue, na kojem su se i upoznale, usmerila na svetlije bež i braon nijanse ajlajnera. 

27. Uklonite višak sjaja puderom u prahu

Pronađite zlatnu sredinu između masnog sjaja i brašnjavog izgleda, primenom male doze pudera u prahu. Meghan nam objašnjava: "Neka vaša koža zadrži dozu svežine i zdravog sjaja."

28. Jedinstvena boja ruža za usne

1952. godine, jedna prestižna kuća kreirala je posebnu nijansu ruža za prigodu krunisanja kraljice Elizabete, onaj ton koji će se slagati sa kraljičinom svečanom garderobom. Želite li i vi da posedujete custom ruž, dovoljno je samo da pomešate dve različite nijanse u meri u kojoj želite, ne biste li na usnama nosili baš onakvu nijansu kakva vam je potrebna.

29. Smekšajte liniju ajlajnera 

Ublažite oštru liniju olovke za oči koristeći štapić za čišćenje ušiju. Greenwell je ovaj trik koristila za naglašavanje nežnog pogleda princeze od Velsa.

30. Priuštite sebi mini tretman za lice

U pauzama između stručnih tretmana, vojvotkinja od Saseksa koristi penušave preparate koji nežno pilinguju njeno lice. Efekat je divan.

Tekst: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/