Uvek tako elegantne, Meghan Markle i Kate Middleton, dame su na koje se ugledamo. Iako je njihov modni stil tema o kojoj rado govorimo, ovoga puta detaljnije ćemo se posvetiti beauty rutini članica najvažnije monarhije na svetu.

Naizgled različite, izabranice prinčeva slične su po svojoj otvorenosti i pristupačnosti. Zahvaljujući tome, u mogućnosti smo da vam predočimo na koji način one održavaju savršen ten kao i šta je to što koriste u svakodnevnoj nezi.

Vojvotkinja od Saseksa i vojvotkinja od Kembridža oslonile su se na svoje lične ideje kada je u pitanju priprema za pojavljivanja na kraljevskim događajima. Naravno, jedan ili više vizažista deo su celokupnog procesa, ali fokusirajmo se sada na ono što same Meghan i Kate iniciraju i vole da koriste.

Čisto lice ulepšano svedenom šminkom, zajednička je crta damama iz kraljevske porodice. Nekadašnja šminkerka obožavane Diane, konačno je otkrila kojih se to zlatnih saveta za lepotu pridržavala princeza od Velsa, nekada najfotografisanija žena na planeti.

U tekstu pogledajte na koji način Kate šminka oči, a kako je to nekada činila Diane.

Kada je inspiracija za elegantni manikir u pitanju, priklonićemo se klasičnom stilu koji neguje gotovo svaka od njih, počevši od kraljice Elizabete koja je od osamdesetih godina verna jednoj nijansi laka za nokte.

Princeza Eugenie priznaće da se često doteruje u pokretu, a samo dva proizvoda dovoljna su joj za tako nešto.

U nastavku pročitajte 30 beauty saveta koja svaka od nas može da primeni:

1. Vežbe za lice

Meghan redovno radi vežbe za lice koje je osmislila jedna od najpoznatijih eksperta beauty industrije za negu kože, Nicola Joss. One oblikuju vaše lice iznutra, a efekat je takav da u onim danima kada ih praktikujete, jagodice i vilica izgledaju čvršće. 

2. Tri nijanse senke za oči

Na dan svog venčanja Kate je koristila tri nijanse senke za oči: boja slonovače išla je preko celog kapka, metalik siva na donju ivicu oka, a mat senka grafitne boje nanela je u nabore.

3. Rumenilo ružičastog tona

U jednom intervjuu, Meghan je priznala kako ne bi mogla da živi bez rumenila perfektne nežnoružičaste nijanse koje osvežava celo lice.

4. Ulje od šipka za blistavo lice

Ulje šipka deo je svakodnevne rutine u nezi lica vojvotkinje od Kembridža.

5. Odgovarajuća frizura

Diana je dugo nosila poofy frizuru tipičnu za osamdesete, ali susret sa Sam McKnight-om, frizerom poznatih, kreirao je kasnije zaštitni znak modne ikone - chic kratko ošišanu kosu.

6. Hidrirajte usne

Meke usne imperativ su za Meghan. Važno je da odaberete balzam koji će u sebi sadržati i zaštitni faktor. 

7. Naučite kako da se našminkate i kada ste u pokretu

"Žurba nije razlog da ne izgledate doterano." - tvrdi princeza Eugenia. Njena dva obavezna on-the-go beauty produkta su maskara i bronzer.

8. Četkicom protiv neposlušnih vlasi

Vojvotkinja od Saseksa voli da nosi punđe, a njena kosa uglađena je zahvaljujući sledećem triku: za nestašne i neposlušne vlasi, Meghan koristi običnu četkicu koju naprska lakom za kosu, a zatim ovim instrumentom lagano zagladi vlasi i poravna liniju kose.

9. Držite se nude laka za nokte

Kraljica Elizabeta nosi isključivo nude nijansu laka za nokte. I druge članice kraljevske porodice sledile su njen primer: Kate Middleton odabrala je kombinaciju dve neutralne boje laka za nokte za dan svog venčanja.

10. Razbistrite pogled hajlajterom

I pri izvršavanju kraljevskih obaveza u prepodnevnim časovima, vojvotkinji od Saseksa polazi za rukom da izgleda doterano i odmorno. Meghan je otkrila da se služi trikom koji je koristila i u periodu kada je snimala seriju Suits, a radi se o primeni hajlajtera u unutrašnjem uglu oka. 

Na sledećoj stranici otkrijte preostale trikove:

PageBreak

11. Umereno koristite šminku

Šminkerka princeze Diane, Mary Greenwell, konačno je priznala koje su to male tajne kojima je naglašavala vanvremensku lepotu miljenice britanskog naroda. Ključ je u umerenosti. Naime, ako kombinujete puna usta i naglašene oči, rumenilo bi trebalo da bude svetlije i neprimetnije. Greenwell insistira:"Uvek se fokusirajte na dva elementa, nikada na sva tri."

12. Ne štedite na losionu za telo

Vojvotkinja od Saseksa kune se u regularne drugstore losione za telo sa dodatkom koenzima Q10. U ovom slučaju ono što se računa jeste redovna nega, koju nije nužno sprovoditi skupim proizvodima.

13. Vlažne maramice za skidanje šminke

Meghan predlaže da čuvate pakovanja kvalitetnih maramica za skidanje šminke i drugih nečistoća na nočnom stočiću za one večeri kada vam se pomisao da ustanete i osvežite lice vodom čini nepojmljivom.

14. Za savršenu punđu koristite mrežicu za kosu 

Vojvotkinja od Kembridža se za postizanje savršeno podignute punđe inspirisala balerinama. Pažljivo pogledajte fotografije i uočićete da njene uređene frizure ostaju na mestu zahvaljujući nevidljivoj mrežici za kosu.

15. Uvijte trepavice

Ukoliko uvijete trepavice, čak i bez imalo šminke na licu dobićete instant budniji izgled u svakom trenutku.

16. Nanesite maskaru od korena trepavica

Greenwell je objasnila da je princezu Diane naučila da kada sama koristi maskaru, to čini nanoseći je od mesta gde počinju trepavice. Dodaje da proces treba započeti od ugla oka idući ka spoljašnjosti, a zatim preći preko svih dlačica zajedno i rasčešljati ih.

17. Koristite sprej za bolju teksturu kose

Vojvotkinja od Saseksa nudi najbolje rešenje za frizuru između dve posete frizerskom salonu. "Kada osećate da vam je kosa postala teška ne postoji ništa što je toliko efikasno kao zabacivanje glave unapred." - rekla je Meghan u jednom intervjuu i dodala da volumen možete povećati primenom preparata za učvršćivanje kose pre nego što se vratite u prvobitni položaj.

18. Izaberite gel ajlajner pri kreiranju smokey eye-a

Po preporuci Kate, izaberite ajlajner ovakve strukture i nećete imati problema sa preslikavanjem na gornji kapak.

19. Ne preskačite prajmer

Kako bi postigla svež i sjajan izgled lica, Meghan se opredeljuje za samostalno korišćenje prajmera, bez tečne podloge. Nakon obavezne hidratacije, ovo je korak kojim postiže da njeno lice izgleda blistavo.

Na sledećoj stranici otkrijte koji su to preostalih deset saveta: