Protiv pomorandžine kore: Kome su namenjene anticelulitne kreme koje greju, a kome one koje hlade

 

Kada je jednom već veoma vidljiv na našoj koži, želja nam je naravno da ga smanjimo. Postoje brojne tehnike kojima se on može da ublaži, a jedno od onih za kojima žene najčešće posežu svakako su kreme. Na tržištu postoje kreme koje hlade i kreme koje greju, a stanje naše kože, kao i opšte zdravstveno stanje, pokazaće nam put u izboru pravilnog preparata.

Tople kreme zagrevaju kožu i poboljšavaju metabolizam. Sadrže kofein, koji deluje na pojačavanje cirkulacije, zatim glinu koja greje i bogata je mineralima, biljne ekstrakte bršljana, divljeg kestena, alge koje sadrže jod i deluju na ubrzavanje metabolizma masti i nadoknađuju minerale u koži, ističe dr. Nola.

Tople kreme svakako bi trebalo da izbegavaju žene s proširenim venama i kapilarama. One bi trebalo da izaberu kreme koje hlade, koje su i inače pogodne za sve žene s osetljivom kožom, govori nam dr. Nola dodajući kako je kreme protiv celulita potrebno naneti na željeno područje u obilnim količinama, masirajući ih pritom sve dok se u potpunosti ne upiju.

Foto: Shutterstock

Ipak, upozorava da ni najbolja krema neće u potpunosti da ukloni celulit.

Moramo biti svesni toga da je celulit nešto što nastaje već u pubertetu. Nema čarobnog štapića kojim ćemo ga se zauvek rešiti. Kao što smo već naveli, to je genetska promena, a do danas ne postoji terapija koja može da deluje na gen. Kreme će uticati na poboljšanje limfne i krvne cirkulacije, kao i sama masaža.

Samo u kremama nije spas, ali su zaista neophodne za svakodnevni tretman kože koji možemo da primenjujemo kod kuće, zaključuje dr. Ivana Nola savetujući i promenu stila života, kao i dermatološke tretmane bar dvaput godišnje, a jednako tako možemo i da iskoristimo prednosti mora prepunog minerala.

Izvor: Zadovoljna 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...