Light Blue / Dolce&Gabanna

Ovaj vrlo popularan letnji parfem lansiran je 2001. godine. Odlikuje ga ležerni miris koji podseća na povetarac cvetno-voćnog mirisa sicilijanskog leta. Sočne i vlažne note lajma i čempresa bude asocijaciju na šumu na morskoj obali.

Classique / Jean Paul Gaultier

Drski i slatki parfem nastao 1993. godine koji se opisivao rečima ''miris koji obećava zadovoljstvo''. Note ruže zavode u visokim notama, sofisticirana orhideja dominira ritmovima srca parfema i drvenih akorda, dok vanilja miluje u donjim notama parfema. Atraktivna je i ambalaža - bočica u obliku ženskog tela odevena u čipkanu haljinu u z metalik zlatnoj ambalaži.

Opium / Yves Saint Laurent

Četvrti najpopularniji parfem svih vremena. Orijentalnu začinsku harmoniju ovog provokativnog i opojnog mirisa čine mandarina, jasmin, karanfil i vanila. Parfem je izazivao kontroverze zbog svog imena koje je razljutilo Kineze koji žive u SAD-u. Tražili su da im se Laurent, koji mu je lično dao ime, izvini zbog nepoštovanja kineske istorije i problema između Kine i SAD-a i da pronađe drugo ime. Sve je rezultiralo time da je "Opium" postao jedan od najprodavanijih parfema u istoriji. 

L'eau d'Issey / Issey Miyake

Kako ga je sam Issey Miyake opisao, ovaj je parfem "čist kao izvorska voda", a u sebi objedinjuje hladne kapljice vodopada, aromu cveća i mirise proletnje šume. "L'eau d'Issey" je cvetno-vodeni miris sa prozračnim notama lotusa, frezije, ciklame i sočne dinje. Srednje note božura, đurđevka i karanfila otkrivaju karakter parfema. Završna bazna nota je elegantna drvena s cedrovinom, sandalovinom, mošusom i amberom. Parfem je kreiran 1992. godine.

Shalimar / Guerlain

Jedan od najprodavanijih parfema na svetu nastao je 1925. godine inspirisan ljubavnom pričom šaha Shahjahana i njegove žene Mumtaz Mahal. Nakon smrti svoje voljene supruge šah je podigao čuveni Taj Mahal u njenu  čast kao simbol njihove ljubavi. Miris uključuje note limuna, bergamota, jasmina, majske ruže, opoponaksa, boba Tonka, vanile, irisa, tamjana i sivog ambera. Kratki hlad citrusa vodi u bogato cvetno srce sa raskošnom finalnom toplinom.

Izvor: Zadovoljna.hr