Koža oko očiju je delikatna i osetljiva i zato zahteva posebne proizvode, ali i posebnu pažnju sa vaše strane. Kako bi krema imala svoj potpuni efekat, a vaše oči bile pošteđene iritacije, bilo bi dobro da se pridržavate ovih saveta:

Olabavite ruku

Ako ste ovo već čuli, to je zato što se radi o najvažnijem aspektu nanošenja kreme: tehnici. Ne budite teške ruke kada je u pitanju krema za podočnjake. Upotrebite vrhove prstiju i nežne pokrete od sredine oka ka spolja.

Idealno je da koristite domali prst, jer su mišići na njemu generalno slabiji, pa ćete smanjiti verovatnoću za previše grubo razmazivanje, koje bi moglo da izazove iritaciju ili suzne oči.

Red i disciplina

Nanošenje kreme u pogrešnoj fazi vaše beauty rutine, može biti odlučujući faktor. Cilj je da koža na pravi način upije sve proizvode, kako bi se magija dogodila ispod površine. Pravilo glasi da proizvode treba nanositi počevši od onih sa laganijom teksturom, do onih sa težom.

Zato, ako je vam je krema za područje oko očiju gušća i bogatija od one za lice, nanesite je posle. Ako je formula laganija od seruma, nanesite je pre.

Kontrola količine

Ne preterujte sa kremom. Količina koja vam stane na mali prst je sasvim dovoljna. Ako i posle nežne masaže ima viška kreme, onda sledeći put upotrebite još manje.

Spoljna ivica

Kada nanosite kremu, važno je da ne zapostavite određena područja, koja su vrlo podložna promenama tokom starenja. Ivica oka je deo na kome će se bore prve pokazati, a ipak, mnogi je nesmotreno preskaču. Nanesite kremu gotovo do ivice kose, bez bojazni. Neće škoditi ni ako produžite malo ispod ivice podočnjaka, do obraza, na kojima je koža takođe delikatna.

Unutrašnja ivica

Jedna stvar o kojoj bi trebalo da pazite jeste da ne nanesete kremu suviše blizu očne jabučice. Krema će se tokom dana topiti i mogla bi da dospe u oko, što može da izazove iritacije, uprkos tome što su formule oftamološki testirane.

Ohladite je

Držite kremu u frižideru, jer to je sjajan način da ublažite jutarnju nadutost područja oko očiju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/