Jedno do cenjenih imena svetske modne i beauty scene je Linde Rodin, danas 68 – godišnja poslovna žena i vlasnica kozmetičke linije Rodin Olio Lusso.

Osim što niko ne bi pogodio njene godine da vam nismo sada rekli, ova modna ikona svojim eklektičnim stilom i originalnošću ne prestaje da inspiriše žene širom sveta.

Prepoznatljiva po ženstvenoj modnoj estetici, dugoj sedoj kosi i crvenom ružu, Linda ruši sve predrasude o tome kako bi starost trebalo da izgleda.

Ova veteranka modne industrije svoju karijeru započela je kao profesionalni model, a najveći deo svog radnog veka provela je u časopisu Harper’s Bazaar gde je kreirala izgled ikona poput  Madonne i Gisele Bündchen. Bila je stilistkinja italijanskog Voguea, modnih kampanja Victoria’s Secreta, a danas beauty svet osvaja svojim ‘Rodin’ uljima i kozmetičkim preparatima.

Osim po istančanoj modnoj estetici, Linda je poznata po svom nepokolebljivom odnosu prema starenju. 

"Ne mogu reći da volim svoje bore, ali nikad ne bih napravila facelifting" – istakla je u nedavnom intervjuu za ugledni portal Huffington Post i otkrila kako svoj mladolik izgled duguje raznolikoj ishrani i kvalitetnom snu.

U nastavku vam donosimo 5 najboljih saveta za stil u režiji slavne ikone stila >>>

# Investirajte u original i klasiku... Ove dve stvari nikada ne izlaze iz mode, a koštaće vas daleko manje nego da gomilate jeftine krpice

Zabavno mi je da gledam ljude kako misle da su sedamdesete nov trend, nov stil. Ovo sada što imamo su samo moderne, nove interpretacije sedamdesetih. Iako su mnogi, poput Saint Laurenta odlučili da prikažu identične sedamdesete, bez bilo kakvog novog stilizovanja, jer pazite, 70-e su dekada koju su oblikovali komadi poput zvoncara, lepršavih haljina i tunika, jeansa, košulje, platformi i resa. Ako do sada niste imali nijedan od pomenutih komada, ne znam šta ste čekali!? 

# Bacite top (koji prekriva samo grudi)

Ovaj komad nikada nikome nije dobro stajao, ali bukvalno nikome. Rešite ga se. Sad. Ovoga časa!

# Teksas je uvek IN

Hvala bogu pa je teksas opet glavni trend! To je trend koji volim od svojih 5 godina. Ja sam denim cura. A ove sezone sam zahvalna što imamo toliku ponudu na tržištu jer bukvalno svaki brend je izbacio po nekoliko teksas kolekcija. Još uvek sam verna Levisu 501 ali volim da eksperimentišem sa stilovima, bojama, krojem. Evo danas nosim jeans brenda Lemaire.

# Yoga helanke su ponekad sasvim ok za stilizovanje

Nosim ih po kući prevashodno jer su neverovatno udobne, ali često i napolju dok šetam psa ili samo obrnem jedan krug. Nisu uopšte tako loš model za kombinovanje.

Tekst cover i Elle.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/