Carolina Vasone de Castro, Beauty Editor pri Elle Brasil

"Savetujem vas da na kosu nanesete kokosovo ulje pre spavanja, jer će kosa upiti ovo hranljivo ulje i osvežiti dlaku. Takođe, možda vam bude zvučalo čudno ali kokosovo ulje je sjajno da se nanese na lice pred spavanje jer će koži omogućiti balansiranu teksturu i očistiti je, bez mašćenja."

Barbara Huber, Beauty Director pri Elle Germany

"Stavite malu dozu kokosovog ulja u sud i ubacite u mikrotalasnu na 15 do 30 sekundi, dok ne postane malo gušća. Zatim to isto ulje stavite na kosu (ulje bolje regeneriše kosu kada je suva, nego kada je mokra), zatim masirakte od korena do vrhova, izbegavajući sam koren ako je mastan. Kosu zatim uvijte u peškir, i to zagrejan i ostavite da odstoji nekih 45 minuta. Na kraju isperite kosu šamponom bez korišćenja balzama."

Krisztina Gurics, Beauty Editor pri Elle Hungary

"Pre odlaska na plažu, nanesite kokosovo ulje na vrhove i ostavite u kosi, bez ispiranja ceo dan. A onda kada se vratite s mora, jednom ili dvaput nedeljno nanesite na sredinu, pa posle na koren i ostavite da odstoji nekoliko sati."

Ilustracija: Natalia Medina

Mamta Mady, Beauty and Health Editor pri Elle India  

"Masaža s kokosovim uljem od 20 minuta pre šamponiranja kose je sjajan način da svoju suvu kosu regenerišete. Umesto kokosovog ulja možete da iskoristite bagremovo ili ulje biljke Bhringraj uz mrvicu vitamina E."

Melissa Chew, Senior Beauty Writer pri Elle Singapore

"Umasirajte kokosovo ulje u temen, uvijte zatim kosu u peškir i ostavite da odstoji jedno 10 minuta. To je najbolje da uradite u nekom prostoru gde je visoka vlažnost, u sauni ili parnom kupatilu pošto toplota pomaže da kosa upije što više ulje ili dok vam je kosa još uvek u peškiru, fenom zagrejte turban. Zatim uklonite peškir, isperite kosu i osušite je fenom ili prirodnim putem. " 

Ilustracija: Natalia Medina

Maria Georgieva, Editor in Chief pri Elle Bulgaria

"Generalno, naša kosa nije suva pri temenu, već isključivo pri krajevima. Zato je poželjno da leti pojačamo negu korišćenjem maski i balzama, i to od sredine kose do krajeva, kao i da utrljamo ulje za kosu pri krajevima jednom nedeljno. Isto je poželjno da s vremena na vreme šišate samo krajeve. To će osvežiti vašu kosu i učiniti je zdravom."

Grace Wong, Beauty Editor pri Elle Malaysia

"Možete kosu da isperete gaziranom vodom ali ubedljivo najbolja DIY maska za kosu je kombinacija maslinovog ulja i jogurta."  

Priču pripremila: Patricia Nagy

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/