Prirodne i nekako nežne a prodorne, australijske lepotice važe za opuštene i ležerne dame. Prihvataju sve što je neopterećujuće i dolazi direktno iz prirode te su veliki pobornici organske kozmetike i hrane.

Za razliku od Evropljanki i Amerikanki, Australijanke se zalažu isključivo za prirodan izgled.

To je posvedočila i najlepša manekenka koja dolazi sa ovog kontinenta: "Australijanke se zalažu za zdravu, čistu, svežu kožu i razbarušen izgled kose. Mi prihvatamo prirodnu lepotu i osećamo da je to odraz aktivnog načina života koji diktira često provođenja vremena napolju", rekla je lepotica Miranda Kerr.

Danas kada joj je prilično popunjen kalendar tokom godine poslovnim angažmanima, Miranda priznaje da joj najviše nedostaju plaže. 

"Nedostaje mi more i svež vazduh. Smatram da moramo da moramo da vodimo računa o sebi kako spolja tako i iznutra. Meditacija i aromatična ulja mnogo pomažu u svemu tome."

Kakav stav o lepoti imaju stanovnici Australije, pročitajte na sledećoj strani:

PageBreak

1. Organic nije trend

U Australiji mnoge porodice gaje svoje voće i povrće i organska proizvodnja je veoma zastupljena. Ne prate organske trendove, već rastu sa organskim okruženjem. Još od malih nogu imaju svesnost koliko je bitno šta unosimo u sebe i koliko je hrana važna za zdravlje, kožu i kosu.

2. Piling možete da uradite sada i ovde

Jednom prilikom Miranda je rekla kako praktikuje često da posle kupanja u okeanu, peskom sa plaže uradi piling tela. Veoma zanimljiv pristup nezi kože tela i korišćenju prirodnih resursa. 

3. Hidrantna ulja i kreme u torbu!

Takođe, Miranda je posavetovala mnoge dame da koriste hidrantne kreme i ulja i kad god osete da je koža lica suva, da iskoriste svoje tajno oružije ne bi li koža bila sveža i blistava.

4. Hlađenje na visokim temperaturama

Malo vode preko lica tokom dana i tokom visokih temperatura nikom ne škodi. Osvežiće vašu kožu na +35! Možete da napravite i sami raspršivač, stavite koju kap ulja od nane i dobićete instant hlađenje.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/