Pitanje je mnogih žena koje svakodnevno imaju svoje kraće ili duže rituale kada govorimo o nanošenju šminke. Donosimo vam nekoliko beauty trikova koje ste možda zaboravili, a olakšaće vašu beauty rutinu i održati šminku postojnom čitav dan. 

Ne koristite korektor kao bazu za senku

Ukoliko praktikujete da koristite korektor kao bazu za senku, prestanite već sad jer ćet time dobiti ništa osim nekoliko bespotrebnih slojeva koji će se kad tad raspasti na očima. Sigurno vam je poznat onaj osećaj kada vam se gornji kapak "raspada" dok se proizvod skuplja u naborima. Postoji adekvatna podloga za senku, a zove se mahom baza ili podloga i možete ju pronaći kod mnogih kozmetičkih brendova. 

Počnite da koristite četkicu koja će vam pomoći da postignete savršenu prikrivenost 

Iako su mnoge žene (i šminkeri) pobornici čistih prstiju za nanošenje šminke, dobra četkica zlata vredi. Sigurno je bolji izbor od sunđera i njome možete dopreti do svih uglova (i skrivenih) mesta na licu. Ako želite da vaš ten bude savršen, onda tečnu podlogu nanesite četkicom. Odaberite neku manjih dimenzija i s lakoćom nanesite omiljeni tečni puder. 

Koristite puder u kamenu ili prahu da matirate sjajne površine 

Mnoge žene koje imaju masnu kožu i proširene pore, dobro znaju za ovaj problem. Ali, imaju ga i mnoge druge žene kojima se T zona masti više u puta u danu. Tu je fantastičan proizvod za matiranje, a to je puder u kamenu ili puder u prahu. Kritična područja se pređu četkciom i spremni ste u trenu. Možete ga ponieti sa sobom i ponavljati radnju kroz dan, zavisi od potreba.

Preciznim tušem za oči do savršene linije

Praksa, praksa, praksa je ono što je ključno za savršen potez tušem. Ok, nešto ima i u proizvodu, ne možemo to osporiti. U tečnom ili krutom stanju, u flomasteru ili mini bočici izbor je samo vaš. Svaki ima svoje prednosti i mane, a na vama je da pronađete svoj omiljeni i počnete vežbati. 

Senka u olovci je najjednostavniji put do "smokey eye" looka 

Puste palete senki su odlične ako imate vremena i šminkate se za večernji izlazak, ali možete isprobati i senke u olovkama. Sve što trebate jeste naneti boju na kapak i razmazati prstima ili četkicom, te stvoriti efekat dima. Na tržištu možete pronaći veliki izbor senila ove vrste, od sedefastih do onih matiranih. 

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/