Ništa na licu ne može toliko da promeni izgled koliko to mogu da urade OBRVE. Međutim, većina dama ima muku da lepo oblikuje obrve. Ta muka je posebno velika kod onih kojima su obrve slabe, stanjene.

Ukoliko vi spadate u taj krug žena, a niste pristalica tetoviranih i iscrtanih obrva, onda su ovi saveti baš za vas. 

Prvo zaboravite na pincetu. Mala, stalna čupkanja obrva jako brzo dovedu do toga da vaše obrve budu tanke i da su im neophodna docrtavanja. Zato, odložite pincetu, bar na neko vreme. 

Da bi dlačice koje formiraju obrve brže i gušće rasle, koža na tom delu mora da bude čista i hidrirana. Zato vam predlažemo da na tim delovima koristite hranljive i hidratantne kreme. Takođe, preporuka je da koristite i vazelin.

Kada temeljno očitite kožu i dobro osušite stavite vazelin u predelu obrva. Ako hoćete da ubrzate proces rasta, mažite vazelin na obrve 2-3 puta nedeljno. 

Rast obrva pospešuju i ulja - kokosovo i maslinovo, pogotovo. Pored toga što hrane kožu i hidriraju je, samim tim i koren dlake postaje čvršći, a dlaka jača. 

Treći saveznik u ovoj borbi je jači unos vitamina E te slobodno grickajte bademe, lešnike i pijte više vode.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/