Dominantna boja: NARANDŽASTA

Iako je ovaj kolorit dosta teško nositi, više od pola dizajnera odlučilo se da neki deo lica manekenki oboji u narandžasto.

Savetujemo da uradite ono što su uradili i Versus, Salvatore Ferragamo, Mary Katrantzou i Toga - istaknite samo jedan deo na licu ovom dominantom bojom.

Drugi, mnogo manje zastupljeni akcenti ove sezone mogu se postići i crvenom, belom, plavom ili ljubičastom.

Dominantna forma: KRATKE ŠIŠKE

Iako su šiške već kratke, ovo nije pleonazam. Traži se kraće od kraćeg. Šiške bi trebalo da budu na pola čela, čak i kraće. Moschino, Rick Owens, Lacoste, Rochas, ali i mnogi drugi koristili su perike, šišali manekenke ili birali one sa kratkim šiškama samo da bi pokazali koliko im se ovaj trend dopada. Check! Dopada se i nama.

Ove sezone nisu zaboravljeni ni niski repovi (Boss, Tibi, Pascal Millet), pletenice (Etro, Valentin Yudashkin, Emporio Armani) ni krupne kovrdže (Marc Valvo, Desigual, La Petite Robe).

ELLE TIP: Prilikom feniranja, snažan vazduh iz fena usmerite u sam koren šiški da biste ih spustili što je više moguće.

Dominantna tekstura: KREMASTA

Kremasti proizvodi na kapcima i usnama, kreme u kosi, nesetovani tečni puderi i hajlajteri na licu dopali su se brendovima Paco Rabanne, Blumarine, Balmain i Alberta Ferretti. Imenilac ove popularne teksture je - zdravlje. Ako nemate jedru i hidriranu kožu - fake it, ‘till you make it.

Za one koji ne vole sredinu, nego su ljubitelji ekstrema, Givenchy i Altuzarra utabali su stazu mokrim, a Gucci i Leonard ekstremno suvim teksturama. 

ELLE TIP: Kremove ja najbezbednije nanositi prstima. Jagodice zagrevaju proizvod i olakšavaju njegovu distribuciju po koži, a i kosi.

Dominantni akcenat: FRIZURA

To da je frizura mnogo više od 50 odsto izgleda, potvrdili su Haider Ackermann, Marc Jacobs, Issey Miyake, Diesel i mnogi drugi, tj. ako se potrudite oko kose (punđe, čvorovi, zanimljivi repovi), šminku možete svesti na minimum.

Sa druge strane Custo Barcelona, Emilio Pucci i Fashion East odlučili su da naglase oči (čak i previše), dok su se DKNY i Gareth Pugh (hoćemo li zaista ovo nositi?) fokusirali na usne.

ELLE TIP: Proizvode za stilizovanje kose koje nanosite rukama, prvo dobro rastrljajte među dlanovima, ako su topli, lakše se nanose.   

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/