Glavni i odgovorni ‘krivac’ za činjenicu da je u poslednjih nekoliko godina konturisanje postalo trend u svetu lepote zove se Kim Kardashian West.

Ona je skupa sa svojim ličnim šminkerom ovu make up tehniku dovela do savršenstva, pa su upravo njeni primeri konturisanja lica čuvene reality zvezde obišli svet, a vrlo brzo su počele da ih kopiraju mnoge beauty blogerke i trendseterke.

Ovaj beauty trend još 2015. godine postao je planetarno popularan i upravo tada je naglo poraslo zanimanje za paletama za konturisanje, koje su postale jedan od najtraženijih make up proizvoda.

Što uopšte ne čudi s obzirom na efekat koji se postiže ovom tehnikom, a to je poseban način igranja svetlijim i tamnijim tonovima šminke kako bi se dobio efekt užeg i ‘mršavijeg’ lica.

Ipak, svi oni tipični primeri konturisanja, gde su vrlo lako uočljive debele i tamne crte na licu, postaju stvar prošlosti. 

U 2017. godini beauty scenom vlada jedan sasvim novi stil konturisanja, i to onaj koji teži mnogo mekšem, nežnijem i prirodnijem izgledu, bez jasno vidljivih prelaza beauty proizvoda.

Kim, koja je i proslavila ovaj make up trik, sada koristi pročišćeniji i svedeniji način konturisanja koji deluje značajno svežije, a za to je zaslužna upravo nova tehnik o kojoj pišemo.

Minimalističke i reklo bi se elegantne konture zavladale su naravno i na modnim pistama, od revija Michaela Korsa do J.W. Andersona, gde je u prvi plan došla do izražaja blistava koža, koja podratzumeva svež izgled i prirodan, nikako taman ten.

Ovaj izgled možete postići uz ukupno pet trikova, od kojih je prvi onaj sasvim logičan, a tiče se lepe i negovane kože. 

Od nege sve započinje i ukoliko želite da ova vrsta konturisanja zaista izgleda odlično, osnovni uslov za nju je prvenstveno zdrava koža. 

Zatim se nanosi podloga - Make up stručnjaci slažu se oko toga kako je vreme da teškim podlogama koje u debelom sloju pokrivaju lice kažete zbogom i u svoju beauty rutinu uvedete laganije i prozračne pudere koji će ujednačiti ten, prikriti manje nesavršenosti i dati vam toliko poželjan izgled sveže kože. 

Ipak, laganija podloga ne znači da biste trebali preskočiti korektor, već baš suprotno. Obavezno ga koristite kako biste postigli upravo taj utisak savršeno čiste kože. Ako ste jedna od onih srećnica koju ne muče neke veće nepravilnosti, pre konturisanja će biti dovoljno i nanošenje korektora, dakle bez tonirane kreme i pudera.

Sada stižemo do palete za konturisanje. Važno je da znate kako su klasične palete sa tamnim smeđim i žutim tonovima sada ‘out’. Birajte suptilnije tonove i formule i teksture koje su gotovo transparentne na koži. Iako ove palete nisu tipične za konturisanje, sve ih više šminkera koristi upravo u ovu svrhu kako bi dobili taj glossy prirodan izgled na koži, bez vidljivih tamnih crta na licu.

Što se tiče same nanošenja, tonove iz palete možete nanositi prstima ili četkicom, kojom sada mnogo laganije prelazite po koži. 

Još jedan proizvod koji vam za novi stil konturisanja neće trebati, puder je za finiš kojim uobičajeno fiksirate make up u pokušaju da suzbijete utisak masne kože. 

Ove sezone ne želite postići mat ten, već onaj sjajan i blistav, koji je čak i pomalo vlažan. Zamenite ga finiš sprejem na bazi silikona ili glicerina kojim ćete postići taj blistavi završni sloj.

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/