Legendarna šminkerka Trish McEvoy koja je zadužena za beauty look mnogih poznatih dama, objavila je novu knjigu The makeup of a confident woman, zbog čega je rešila da podeli neke stvari koje bi volela da sve žene znaju. 

(Šminkeri otkrivaju: 10 stvari koje treba da prestanete odmah da radite)

Reč je o osnovnim pravilima šminkanja i kozmetičkim proizvodima, koje veliki broj dama pogrešno upotrebljava, zbog čega postižu neuredan i nesavršen look.

U nastavku vam otkrivamo 7 stvari koje vaš šminker želi da znate: 

# Najvažniji alat je dobro svetlo

Potrebno vam je jedno ogledalo koje poseduje svetlo i blagi nagib tako da možete dobro naneti svoju šminku. To je najbolja pozicija za šminkanje očiju, kaže McEvoy. 

# Koristite maramice umesto maski

Maske za lice možda su imale svoj momenat, ali Trish svojim manekenkama daje maramice beta hidroksilne kiseline, koje obično koriste noć preko velikog snimanje. Kiselina vrši piling nežno uklanjajući mrtve ćelije kože. Tada lice postaje nežnije i blistavije, i naravno šminka daje bolje rzeultate. 

# Prvo šminkajte oči

Kada šminkate oči, može se desiti da umrljate ajlajner i maskaru. Kada pokušate da očistite greške, uklanićite ostalu šminku sa lica, što će vam oduzeti dodatno vreme za popravku i neće izgledati lepo. Dakle prvo šminkajte oči, a zatim ostale delove lica. 

# Vodite računa kako čistite četku za šminkanje

Kada čistite vašu četku, perite samo dlačice izbegavajući da kvasite metalni deo. Voda može da ošteti lepak, zbog čega mogu početi da otpadaju dlačice. Takođe, imajte u vidu ništa ne zamenuje sapun i vodu. 

# Kada ste umorni, ne pokušavajte to da prekrijete agresivnom šminkom

Mnoge dame pokušavaju da sakriju umor korišćenjem korektora, pudera, rumenila i karmina. Trish savetuje da to nikako ne radite, zato što će vaše lice izgledati još umornije. Izaberite transparentne formule, kao što su BB krema, kremasto rumenilo i sjaj. 

# Pogrešno korišćenje hajlajtera

Popularni Youtube tutorijali če vas uveriti da iluminatore i hajlajtere treba da stavite na čelo i vrhove jagodica. McEvoy ima drugu tehniku: ona aplicira Instant Eye Lift (highlight krema koja matira i obasjava kožu) na predeo ispod očiju, u obliku trougla. Ova tehnika osvetlja sredinu lica, što može dati mladolikiji izgled.

# NoMakeup ponekad znači makeup

McEvoy se sviđa što su poznate dame Alicia Keys i Alessia Cara pokazele svoje lice bez šminke. Ali ona tvrdi da mnoge dame koje su pobornice nomakeup izgleda koriste proizvode za kožu koji prekrivaju sitne nepravilnosti, poput beauty balzama. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/