Naravno, koliko god se negovali i kakva god sredstva koristili, sve su šanse da se za par meseci nećete pretvoriti u Adrianu Limu. Ipak, nije sve u genima. Nešto je i u načinu života i nezi. Pride, one uvek izgledaju tako prirodno! Da li je moguće da je sve to stvar prirodne lepote?

Pa i ne baš, makar tako tvrdi Camila Coutinho, poznata fashion blogerka iz Brazila, koja nam otkriva kako se neguju njene sunarodnjakinje i šta je in po pitanju šminke i generalno nege kože i kose.

Koji trendovi su trenutno popularni u svetu lepote?

Prirodna lepota u Brazilu je na ceni više nego ikada pre. Tren ravnjanja kosa konačno je počeo da bledi i Brazilke su ponovo prigrile svoje prirodno stanje kose - ono kovrdžavo. Pa čak kupuju i proizvode za negu istih.

Sudeći prema društvenim mrežama, naročito Pinterestu, plavi karmin, ajlajneri u boji, prirodna kovrdžava kosa, kao i metalik nokti, jedni su od najtraženijih u Brazilu. Zašto misliš da je to tako?

Hrabre smo! Trebalo na m je malo vremena da prigrilmo trend tamnih nijansi ruževa, ali sada smo spremne da probamo praktično sve! Plvi karmin jedan je od najvećih izazova i mi ga smelo nosimo. Pokazuje snažnu ličnost, nešto što smo uvek imale, ali sada više nismo stidljive da to prikažemo i pokažemo. AJlajneri u boji kod nas su se oduvek mogli videti na ulicima za vreme čuvenog karnevala, a sada je to postalo i deo regularnog izgleda. Mislim da smo danas sklonije eksperimentisanju i zabavnijem načinu posmatranja make-upa. Kada su u pitanju nokti, to je deo za kojim smo uvek bile praktično lude. Većina Braziliki maže nokte upadljivim lakovima, a nail art jedna nam je od omiljenih beauty stavki. Lak u metalik boji, koji je postao ogroman trend prošlog leta nešto je što doživljam kao deo šik i edgy stajlinga, koji je takođe sve popularniji.

foto: Instagram/camilacoutinho

Da li si primetila neke nove trendove koji se mogu videti na ulicama Brazila?

Da, to je ideja sa poigravanjem boja na usnama, koje su u fokusu. Godinama smo bile fokusirane na smoky eye tehniku, a sada dopuštamo našim usnama da sijaju. Ovih dana možete videti devojku sa crnim karminom na usnama, što je praktično bilo nezamislivo do pre nekoliko godina. Imamo taj "Zašto da ne?" momenat koji je zapravo postao vodeći trend.

Takođe, tečni karmin i oni gušći sjajevi postali su vrlo popularni. Šaljemo jedne drugima fotke putem WhatsApp-a, kada naiđemo na neki novi i neku novu boju. Ulje kokosa i dalje je jedno od osnovnih beuty stavki kada je u pitanju nega kose. Stavljamo ga na čistu kosu, prespavamo sa njim, a potom ujutru opet ispiremo. Kosa će vam biti zdrava i blistava. Nema boljeg recepta.

Koje vežbe i fitnes programi su trenutno popularni u Brazilu?

KrosFit trenutno je jako popularan, videćete ga svuda, a i dosta poznatih ličnosti praktikuje ovaj način vežbanja. Muay Thai takođe je veliki trend u Brazilu, a ovom metodom vežbanja možete sagoreti ogroman broj kalorija za samo jedan sat. POenta je zapravo u tome da vežbate svaki dan i da se pravilno i balansirano hranite. To nije nikakava tajna i odavno je poznata stvar.

foto: Instagram/camilacoutinho

Kada je u pitanju kosa, šta je trenutno in?

Stajling kao i boja kose, jedna reč: Gisele! Ta plava i takvi talasi. Popzularan je i dugi bob, mada Brazilike zaista mnogo vole dugu kosu. 

Kako izgleda tvoja beauty rutina?

Moja baka uvek je govorila: "Ne zaboravi da staviš losion na vrat, lice, grudi i ruke. Kada ovi delovi tela ostare, nema te plastične i estetske hirurgije koja može da ih obnovi." Trudim se da pridržavam toga, aod proizvoda koristim one koje u sebi sadrže što više organskih materija, u pitanju su domaći, brazilski brendovi.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/