Svaka žena bi očekivala da će osoba koja je vidi u jednom od najranjivijih trenutaka u životu saosećati sa njom i pomoći joj da ipak što bezbolnije prođe kroz tu ‘krizu’.

(Bolna tačka: Kako da izaberete najbolju i najbezbolniju depilaciju bikini zone)

Ipak, začudili biste se koliko nam stvari kozmetičarke skrivaju.

U nastavku vam otkrivamo 5 najčešćih "tajni"...

# Namerno požuruju

Za razliku od manikira, čišćenja lica ili masaže, depilacija je jedan od tretmana koji kozmetičarke namerno požuruju. Činjenica je da depilacija nije bezbolan tretman pa je svima u cilju da se što pre završi. Tu čak nije ključan ni faktor iskustva osobe koja vas depilira. Ako smatrate da bi trebalo da bude nežnija, to joj odmah naglasite.

# Nisu sve kozmetičarke edukovane

U salonima specijalizovanim za depilaciju, pravilo je da sve kozmetičarke moraju proći posebnu edukaciju. Ipak, u mnogim salonima vrlo često rade pripravnice koje nemaju iskustva ili se uče na vama. Dva su pitanja koja će vam otkriti istinu o tome da li je neki salon dobar izbor za vas: ‘Koliko dugo se bavite depilacijom?’ i ‘Koliko depilacija dnevno obavljate?’

# Kada je najbolje vreme za depilaciju

Naše telo ima svoj bioritam pa su tako stručnjaci izračunali da je najbolje vreme za depilaciju sredina jutra, sredina popodneva, vikend i ponedeljak.

# Postoje načini da smanjite bol

Ne čekajte predugo između zakazanih termina. Što duže čekate dlačice će biti duže i gušće, a to znači i više boli. Ako imate vrlo osetljivu kožu posavetujte se sa dermatologom- možda će vam trebati neki proizvod za smanjivanje boli koji možete popiti pre tretmana. Takođe, ne zakazujte depilaciju nedelju pre menstrualnog ciklusa jer ste tada osetljiviji na bol, a dlačice brže rastu!

# Pravo vreme za ‘brazilku’

Ako ste jedna od onih hrabrih žena kojoj je odlazak na brazilsku depilaciju ‘peace of cake’, svaka vam čast! Ipak, većina žena smatra ovu depilaciju vrlo bolnom. Najveća greška koju pri tome rade je da na tretman dolaze u uskim pantalonama. S obzirom da vosak otvara pore i uzrokuje pojačanu osetljivost kože, uska odeća će dodatno iziritirati kožu i uzrokovati veće probleme.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/