7 tajni koje doktori plastične hirugije odaju svojim najbližim prijateljima

# Nove grudi možete izabrati iz kataloga

" Volim kad osoba donese sliku grudi koje želi. To pomaže pri dogovoru oko oblika od samog početka - pogotovo što se tiče veličine implanta. Ponekad pacijentkinja kaže da želi veličinu C, a zatim mi donese fotografiju DD grudi. Nisu ni slične! Ako nađete sliku osobe koja je slične građe, možete realno očekivati slične rezultate na sopstvenom telu. Neke od žena koje rade za mene su učinile upravo to: jedna je povećala grudi, a ostale su poželele isto. I pošto su manje više sve isto građene, svima sam mogla da pružim isti rezultat. Ali ako mi donesete sliku osobe koja vam nije slična po građi tela, to neće ispasti kako želite." - Anne Taylor, profesorka saradnica na klasi plastične hirurgije Univerziteta Ohajo.

# Ozbiljno se manite cigareta i ležanja na suncu

" Imao sam pacijentkinju kojoj je bilo potrebno puno rekonstrukcije na licu, ali sam joj rekao da je neću operisati dok ne ostavi pušenje na makar šest meseci. Kada se vratila na pregled posle intervencije, ožiljci joj nisu zarastali kako treba. Odmah sam znao da je opet počela da puši. Prijateljima i članovima porodice uvek govorim da nekoga možete samo pogledati i odmah znati da li puše - čak i ako je u pitanju samo nekoliko cigareta dnevno. Koža jako pati zbog pušenja - i sunce je lakše oštećuje. Ako jedan blizanac provodi puno vremena na suncu a drugi ga izbegava, izgledaće kao da je jedan stariji 10 godina od drugog. Sklanjati se sa sunca i ne pušiti su najlakši načini za održavanje maldalačkog izgleda kože. " - Edwin Williams, doktor.

foto: Profimedia

# Liposukcija nikada neće biti zamena za vežbanje

" Ljudi me uvek pitaju koliko će kilograma izgubiti uz pomoć liposukcije. To je velika zabluda. Liposukcija je procedura oblikovanja - ne nešto što će vas magično učiniti mršavim. Nema puno hirurga koji to pacijentima jasno stavljaju do znanja . Pričao sam prijateljima o slučajevima kad doktori pacijentima obećaju neverovatne rezultate koji jednostavno nisu mogući. Još gore, znam i ljude koji su posle operacije bili nezadovoljni rezultatima. Kilogrami se gube vežbanjem i dijetama. Ako pacijent želi da izgubi mnogo kilograma, reći ću mu da sarađuje s nutricionistom između šest meseci i godinu dana pre nego krenemo sa zahvatom. Morate imati idealnu težinu - ili nešto blizu tome - pre liposukcije, jer ćete samo tako imati najbolje rezultate " , Scott Bradley Glasberg, doktor, predsednik Američkog udruženja plastičnih hirurga.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/ellesrbija/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...