Mišljenje da je visoka moda nenesoiva već nekoliko godina unazad poprilično je neopravdano.

Možda su ove kolekcije nepriuštive svima, ali nikako nisu nenosive, naročito kada pričamo o imenima kakvi su veliki modni igrači poput Chanela, Diora, Elia Saaba, Versacea, Gaultiera.

Ovi dizajneri predstavili su nam tu i tamo ekstravagantne modele, ali su oni svakako i vrhunski, a kada je u pitanju make-up na njima, kao i frizure, ne znamo šta bismo pre izdvojili i isporbali.

Predstavljamo vam listu od top 7 najnosivijih i najlepših.

1. Zlatno, zlatnije

Od očnih kapaka preko frizura do udova, sve čega su se dohvatili profesionalni šminkeri u bekstejdžu pretvorilo se u zlato. Kod J. Mendela, gde geometrijske šare i motivi metalnog sjaja podsećaju na radove Gustava Klimta, Romy Soleimani je bojio kapke "spontanim" potezima mešavinom zlatnog pigmenta i supersjajnog providnog sjaja za usne, a zatim ih prskao šljokicama. Zlatni detalji mogli su se u vidu aksesoara videti kod Diora, dok je Elie Saab podario kapcima sjaj u zlatnoj boji i to sjajnoj kombinaciji sa mačkastim ajlajnerom.

2. Superprirodna koža

Koža manekenki nije samo sijala - blistala je. "Učiniti da svaka devojka izgleda kao da ima sjajnu, prirodnu kožu nije lako - to zahteva trud". Da bi dodatno pojačali sjaj, hidratantnu kremu dodajte preko hajlajtera. To je jedan d osnovnih trikova koji šminkeri koriste kada je ovaj beauty trend u pitanju. Ovakav izgled za sezonu jesen-zima 2016. moga se videti na revijama kod Valentina i Giambattiste. Vallija.

3. Crveno usijanje

Tokom probe šminke kod kineskog dizajnera Guo Peia "bilo je očigledno da magični sastojak nedostaje, nešto je bilo potrebno da bi dalo dodatni "vau" faktor." kaže glavna šminkerka Debbie Finnegan. To je u ovom slučaju bio upadljivi crveni karmin. Slična situacija bila je i na reviji Atelier Versacea, kada je šminkerka Pat McGrath, samo jednim dodatkom čitav beauty koncept pomerila na veći nivo. Preko tamno crvenog karmina dodala je šljokice u istoj boji i dobila fantastičnu efektnost.

Pogledajte na sledećoj strani ostale beauty trendove...

PageBreak

4. Osvežite pogled smelim senkama

Neustrašive nijanse boje daju očima budan izgled. "Ne mogu da poverujem kako su svi sveže izgledali u tom plavetnilu," kaže McGrath misleći na ledena plava krila koje je naslikala oko očiju modela u Atelier Versaceu. "Boja je imala blagi starinski šmek, ali je delovala i moderno zbog samog oblika." Ukoliko preferirate zagasite tonove tokom zime i jeseni ugledajte se na modele Jean Paul Gaultiera, koji su na kapcima nosili mešavinu zemljanih tonova. U jednoj varijanti u pitanju je bila mešavina zagisto plave i sedefasto zelene, a u drugoj smeđe i narandžaste.

5. Zaboravite na klasične uvojke

Da biste postigli ovaj Scarlett O'Hara izgled kakav je viđen na Fendi reviji za jesenju i zimsku sezonu, nephodno je da na sveže uvijenu kosu stavite nešto pene, te prebacivši kosu napred, laganim pokretima napravite messy efekat, ali samo na donjem delu kose. Uvojke na gornjem delu skupite na temenu sa nekom efektnom šnalom. 

6. I mašna na vrhu

Baš kao što je bio slučaj i na Fendi reviji, vrlo je slično i sa Chanelom. Bujna kosa puna uvojaka i dalje je trendy, ali ponesite je na drugačiji način. Skupite je na vrhu glave i istaknite efektnom mašnom u klasičnoj varijanti.

7. Neobavezna punđa

Naša omiljena frizura rezervisana za sredinu radne nedelje, nikada nije izgledala elegantnije, no što je predstavljena na Versace Atelier reviji. Kosa je zalizana, ali ne previše, pomalo je i messy, a da biste postigli ovakav izgled frizeri otkrivaju da kosa mora biti potpuno svilenkasta, to jest tek oprana i osušena, bez ikakvih teških sredstava na sebi kao što su lak ili pena. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/