Isabel Marant je osim svoje fantastične kolekcije za proleće/leto 2017., rešila da nam plasira i beauty trendove koji se odnose na prirodan izgled.

U bekstejdžu, manekenke provode više vremena uklanjajući šminku od prethodne revije, nego aplicirajući novu. Lisa Butkler, šminkera zadužena za make-up izgled manekenki, potvrđuje da Isabel nije ljubitelj šminke niti bilo kog preagresivnog beauty trenda.

U skladu sa time, i frizer Damien Boissinot nije uradio mnogo toga po pitanju frizure, jer se na ovoj reviji više zabavljao radeći na prirodnoj teksturi kose. Ipak, postoje određeni trikovi za ulepšavanje koje smo primetili na reviji, a koji se zasnivaju na francuskom poimanju lepog:

#Prirodna kosa

Pre nego što bi se odlučio za uniformisan look, Damien se okrenuo prirodnoj teksturi kose svake devojke. Talasi, lokne, zaglađeni središnji delovi kose, i nizak rep. Ne postoje dva stila koja izgledaju u potpunosti isto, baš kao ni nijedna žena. 

Foto: Instagram / thesouledition

#Odvojite vreme za negu kože

Lisa je bila zadužena za izgled kože Gigi, Taylor, Lineisy, i ostalih manekenki, a njihovo lice negovala je miksom Sanctuary oil balm (prozirno i masno ulje) Embryolisse, i Elizabeth Arden osmočasovnom kremom.

#Boja za prekrivanje, ne korektor

Dok klasičan korektor ne sakriva u potpunosti podočnjake ispod očiju, Lisa koristi Ben Nye Neutralizer Creme Crayon (olovka za prekrivanje) koja izbacuje plavu boju i savršeno prekriva natečene krugove ispod očiju. Ovaj proizvod je 2 u 1- olovka i boja. 

Foto: Instagram / isabelmarant

# Ne uvijajte trepavice

Svi make- up umetnici se trude da trepavice uviju divlje, prvenstveno kako bi dama izgledala razbuđeno, ali i zavodljivo. To naravno ima smisla, ali ne i nonšalancije, kao što se u Francuskoj odnosi na vesele i krupne oči. Zapravo, Francuskinje izbegavaju da ih šminkaju, te se češće opredeljuju za braon olovku oko očiju, koja treba da bude blago razmazana, kako bi se stvorio zadimljen izgled očiju.

# Oblikuju obrve sa gelom, umesto olovke ili pudera

Ako postoji jedna stvar koje žene u Francuskoj ne rade, to je onda popunjavanje obrva. Francuskinje ih oblikuju sa malo Eyeko gela. On je transparentan, i osim što obrvama daje oblik i formu, on ih čini ćvršćim. 

Foto: Instagram / loovedoutzen

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija